I Harry Potter, Vad är Azkaban?

i Harry Potter-serien, finns guider som har begått allvarliga brott fängslade i Azkaban, den wizarding fängelse. Det verkar som om wizarding världen har ett rättssystem som är helt separat från mugglarfödda världen, men även paralleller såsom domstolar och fängelser. Med tanke på storleken på wizarding världen och det ringa antalet grova brott som motiverar fängelse, en domstol, Wizengamot verkar vara tillräckliga för att hantera större prövningar. är mindre brott hanteras av avdelningen för Magical Law Enforcement , som är en del av Trolldomsministeriet. De flesta av dessa brott avser magi som kan ses av mugglare, eller magi som aktivt skadar mugglare. För brott som kräver seriös undersökning, är Aurorer används. Aurorer är guider speciellt utbildade för att hantera frågor som rör svartkonster: de verkar vara över genomsnittlig intelligens och utbildning för att återspegla deras ofta farliga arbeten. När en trollkarl är dömd till ett straff i Azkaban, har en auror samlat förmodligen bevis som leder till fällande dom.

meningarna i interneringsläger i Azkaban tycks variera i längd från några månader till hela livet. Oavsett straffets längd, tid i Azkaban verkar vara fullständigt bedrövliga. Fängelset ligger på en vindpinad ö som ständigt kall och mörk, och den vaktas av Dementorerna, magiska varelser som suger glädje och lycka ur sina offer. Dödsstraffet används inte i guiden världen: människor som begår grova brott omfattas av Dementor's Kiss, en process där själen sugs ur kroppen genom en Dementor. Offret är fortfarande vid liv, men det finns i huvudsak som en grönsak. Den trohet mellan Trolldomsministeriet och mörka varelser som Dementorerna på Azkaban är ett ämne för mycket debatt och diskussion i trollkarlsvärlden världen. Dumbledore, till exempel upprepade gånger varnar ministeriet att Dementorerna är farliga och kan lätt vändas till sidan av Voldemort, eftersom de är i sjätte boken. Trolldomsministeriet anställda också uppvisar obehag med Dementorerna under besök i Azkaban.

När Harry har aldrig varit till Azkaban, har han samverkade med ett antal tecken som börjar med sin gudfar, Sirius Black, som fängslades felaktigt i Azkaban i många år. Rubeus Hagrid, en av Harrys nära vänner och rådgivare, även kort tillbringar tid i fängelset. I den femte boken, Harry är ansvarig för att skicka flera Dark guider till Azkaban inklusive Lucius Malfoy. Den sociala störningar som orsakas av den ökande Voldemort har gjort Azkaban huvudsak värdelös som en plats för fängelse, eftersom Dementorerna inte längre vakta den och brottsbekämpande personal är upptagen med att försöka spåra Voldemort själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.