Hur skriver jag Children’s Books?

Många aspirerande författare drömmer om att få skriva barnböcker, och det finns få sätt att så lätt beröring livet för de mest lättpåverkade. Med modern print-on-demand-tjänster, verkligen vem som helst kan skriva barnböcker och publicera dem på egen hand sälja så få eller så många som de kan verka. Att hitta en traditionell förläggare är fortfarande en svår uppgift, men, och som med en yta på att skriva, speciellt skönlitteratur, få publicerade kräver ett stort mått av disciplin och uthållighet. Innan du börjar bör du vara medveten om att fastställa ut för att skriva barnböcker är inte en väg till lätt rikedomar. Liksom de flesta fiction, får publiceras är svårt i sig. Gång publicerade, hitta en förläggare som kommer att spendera tid och pengar för att främja dig omfattande är relativt sällsynt. Och ännu en gång främjas oddsen att göra det som en stor framgång kvar ganska länge. Den stora majoriteten av barnböcker författarna antingen komplettera sin inkomst med annat arbete, eller göra precis tillräckligt för att försörja sig. Medan vissa gör det stora och har god årliga inkomster, de flesta av de mest framgångsrika barnbok författare är inte miljonärer. Om du är engagerad i att göra en enklare levande skrift, sakprosa kan vara mer lämpligt, även om inriktad på barn. Och om du vill ha en chans att göra enorma summor pengar, är unga vuxna fiction mer sannolik, om du vill fokusera din energi. Komma att skriva barnböcker är kul dock, och otroligt uppfylla, och de flesta människor som skriver dem gör det av kärlek till gärningen, inte att de ekonomiska vinsterna.

Till att börja med välja målgrupp du vill rikta in din bok till. Några populära områden hör bland stil spökhistoria-böcker för barn mellan åtta och uppåt, korta kapitel böcker för barn mellan sju och tio, lätt böcker läsare för barn i åldrarna sex och åtta, och böcker bild för barn yngre än det där. När du vet att din målgrupp, bekanta dig med vilka stilar som är populära genom att gå till ett bibliotek eller en bokhandel och checkar ut en rad böcker anpassade till målgruppen. Var uppmärksam på prisbelönta böcker, men titta på andra människor, att se vad som verkar sälja.

Innan du börjar faktiskt få skriva barnböcker, kan du prova att skriva för en tidning först. Komma publiceras i ett barns tidskrift är ganska lite lättare än att plockas upp av en förläggare, och feedback och erfarenheter du kommer att vara ovärderlig. Ett slags redaktör med lite fritid kan även hjälpa till att utforma din text lite, men du skall absolut inte förväntar sig. Och när du börjar att lämna ditt verkliga bok idéer till förlag, kommer de att betala en hel del mer uppmärksamhet till dig om du har ett antal publikation krediter i din signatur redan, särskilt med igenkännliga namn som Highlights eller Cricket . Innan du börjar skriva, försök att ta en titt på boken i en något cyniskt sätt, tänker på det ur ett affärsmässigt perspektiv. Editors letar efter böcker som inte bara är bra, men kommer att sälja. Detta innebär att även säsongsbetonade böcker kan sälja, böcker som fungerar året runt i allmänhet sälja bättre. Även berättelser med kaukasier kommer att sälja böcker som innehåller ett mångkulturellt element eller två kommer i allmänhet att sälja bättre. Och medan böcker som refererar till en aktuell även kan sälja, böcker som kommer att vara aktuella under de närmaste årtiondena kommer att sälja bättre.

När du har din idé redas ut, är det dags att börja faktiskt skriva. Ställ en tid på dagen varje dag för att skriva, och skriva. När du är klar, har en redaktör vän ta ett första pass på det, sedan redigera det själv, sedan har flera redaktörer titta på det. Och när det är absolut, positivt så bra som du kan få det, skicka det till ditt första val av utgivare. Plan för att bli avvisad ett par gånger, det är bara en del av spelet, och låt det inte få dig avskräckt. Om du håller på det, och fortsätta arbeta på nya böcker i tiden, så småningom kommer du att bryta sig in i uppfyllandet värld att skriva barnböcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.