Hur kan jag undvika att använda Svordomar?

Även om det är vanligt att höra svordomar nästan överallt, är det fortfarande möjligt att lära sig att inte använda det. Svordomar är faktiskt ett ganska begränsat språk, som kan kränka eller såra människors känslor. Dessutom är svordomar ofta plockas upp av de små barnen kring vilken det används. Använda svordomar är en bräcklig vana som kan bli hjälpta av några tips.

första anser vårt språk. Vi har flera sätt att uttrycka våra känslor, och svordomar tenderar att läcka ut när vi mest behöver uttrycka våra känslor. Ett bra sätt att bryta från att använda svordomar är att beväpna sig med ett känslomässigt språk. "Det gör ont mina känslor", "Jag är verkligen arg" eller "Jag känner mig frustrerad. " "Jag är trött" eller "Jag är otålig och kors. "

Ju mer vi lär oss eget språk, fler sätt vi har att faktiskt uttrycka våra egna känslor utan att ta till svordomar. Speciellt eftersom man har så många andra sätt man kan "använda våra ord," undvika svordomar kan faktiskt ge oss möjlighet att uttrycka hur man verkligen känner. Framför barn, denna typ av uttryck är till stor hjälp, eftersom det lär dem det känslomässiga språk de kommer att behöva handskas med svåra situationer eller utmanande känslor.

Ett annat verktyg för att hjälpa till att undvika felsägningar är att alltid använda ett språk som man skulle använda med antingen en ung person, eller någon äldre. Om kära mormor fanns i rummet, skulle man verkligen välja S-eller F-ord? Om en ung systerdotter eller brorson var över och en trampade på en leksak, skulle man släppa ut en offensiv utrop? Anser att offentliga, är någon kära gamla mormor eller söta barn kan vara i närheten.

Om man inte halkar, säga vad man borde ha sagt. Det bidrar till att få en vana att säga de ord som inte väcka anstöt. Dessutom ber om ursäkt för ett ord glida på allmän plats. Erkänna detta som potentiellt skadliga eller kränkande och äger ett misstag. Ursäkt kan vara ett sunt sätt att påminna om att ett sådant språk är nu tabu. En annan metod som vissa anser användbart är svordomar böter. Om en slips och säger ett ord, föreskriva en rimlig böter. För tonåringar kan det vara en fjärdedel, och för vuxna kanske en dollar. Donera pengar till en kyrka eller till en välgörenhetsorganisation.

Några nya föräldrar substitut dumheter ord för svordomar, och detta kan vara till hjälp. En annan teknik är att faktiskt släppa ut en bleep eller surrande ljud som skulle inträffa på TV. Censurera sig själv kan vara ett bra första steg mot att flytta ut mer innovativa ord.

En del skulle kunna hävda att om det enda acceptabla dags att använda svordomar är om man handlar i en del som kräver en sådan. Vid andra tillfällen erbjuder rikedom i det engelska språket många ord som är betydligt mer uttrycksfull äkta känslor. Även detta kan vara en svår vana att bryta om man använder svordomar ofta, är det inte omöjligt. Medan svordomar kallas ofta "färgstarka" verkligt färgstarka språk uttrycker sin varierat ordförråd och förmåga som talare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.