Hur kan jag skriva ett starkt Essay?

Det finns många olika typer av uppsatser, en allmän uppsats struktur och disposition kan hjälpa dig att skriva mer framgångsrikt i olika inställningar. Om du vill skriva en stark uppsats, är det viktigt att se till att du har tre olika avsnitt i ditt dokument: inledningen, organet, och slutsatsen (eller IBC). Om du vill Skriv en stark uppsats, din första punkten är förmodligen den viktigaste. Den är avsedd att fånga din läsarens uppmärksamhet och ge dem tillräckligt med information direkt utanför bat berätta vad uppsatsen kommer att handla om. Med andra ord vill man dra läsaren in i uppsatsen och hålla dem läsa. Börja med information som de behöver veta för att förstå din fråga. Din avhandling uttalande-ett särskilt uttalande tala om för läsaren den punkt eller Huvudidén i din uppsats-ska visas i första stycket. Om du inte vet var du ska lägga den, prova att placera din avhandling uttalande som den sista meningen i första stycket. Dessutom rekommenderar många författare och lärare gör din allra första meningen en iögonfallande ett. När du har skrivit en tydlig och kortfattad inledande stycket, är det dags att skriva din stödjande punkter, eller i huvudtexten på din uppsats. Om du vill skriva en stark uppsats, kommer du att producera normalt minst tre stödjande punkter, men du kan ha så många som du behöver för att bevisa din punkt. Dessa punkter är avsedda att stödja din avhandling uttalande. När du har skrivit en stödjande punkt, läsa den och fråga dig själv: Är detta stycke går tillbaka till min avhandling? Är det visa sig vad jag försöker säga? Om den gör det, då du har skrivit ett bra stycke. Kom ihåg, om du vill skriva en stark uppsats, kommer en punkt som motsvarar en idé. Om du har mer än en idé proppfulla till en enda punkt, dela upp den i två punkter.

Slutligen bör en stark uppsats avslutas med en stark avslutning. Typiskt en punkt, bör din slutsats upprepa huvudsak de viktigaste punkterna som du har gjort i din uppsats och samtidigt ge några stängning för argumentet. När du skriver denna punkt, fråga dig själv: Vad vill jag mina läsare att gå iväg tänka på? Vilka Idén vill jag dem att tänka efter att de har min uppsats? Det här är din sista chans att göra intryck på läsaren, så berätta för dem en sista gång vad du ville bevisa för dem och påminna dem hur du visade det. Korthet, samtidigt som du behåller läsarens intresse, är nyckeln till en bra slutsats, men tänk på att inte bara upprepa din avhandling uttalande och argument.

Som en sista tumregel, komma ihåg, som med allt du skriver, att överväga din målgrupp och anpassa ditt skrivande att tillgodose de personer som kommer att läsa din uppsats. När du vill skriva en stark uppsats, bör dessa åtgärder hjälper dig att presentera en klar idé med argumentation för att skapa ett framgångsrikt papper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.