Hur kan jag förbättra min engelska?

Om du studerar engelska som andra språk, kan du följa flera tips som hjälper dig att förbättra din engelska. Den första tips är att registrera dig i en klass för att hjälpa dig att förbättra din engelska. Det underlättar om en person vars första språk är engelska lär denna klass. I USA är det många som krävs för att göra testet i engelska som främmande språk (TOEFL) för att arbeta i olika typer av företag, eller att fortsätta lära sig på högskolenivå. Om du inte gör bra på provet för första gången, det är bra. Du kan göra om provet efter att ha tagit mer engelska som andraspråk (ESL) kurser. Om du bor i ett engelsktalande land, du har många chanser att förbättra din engelska utanför skolan. Till exempel, om du har barn att lära sig engelska i skolan, kan du förbättra din engelska genom att tala på engelska med dem. Även hyra filmer som är på engelska, och försöker titta på dem utan undertexter. Det kan också bidra till att titta på utländska filmer som är textade på engelska, så du måste läsa ord för att förstå filmen. Ser på tv på engelska bidrar till att förbättra din engelska. Varje gång du går ut för att springa ärenden, prova några nya ord. Om du tar bussen, kan du förbättra din engelska genom att prata med folk på bussen. Också, prata med folk i affären, och var inte rädd att fråga om du inte förstår något. De flesta människor är glada att kunna berätta vad ett ord betyder. Du behöver inte säga mycket för att folk i en butik som du besöker, men även öva enkel hälsningar hjälper dig att förbättra din engelska. Ju mer du talar med engelsktalande, desto mer kommer du att förbättra din engelska, både i uttal och ordförråd.

Reading saker skrivna på engelska kan verkligen hjälpa dig att förbättra din engelska. Om vanliga böcker är för svåra, kan du börja med enkla böcker. Läsa tidningen och serietidningar kan vara till stor hjälp också. också lyssna på radioprogram på engelska. Detta kan också hjälpa dig att förbättra din engelska eftersom du lyssnar på bra uttal. Även Talk Radio inte kan göra ett vettigt först, är det bättre ju mer man lyssnar. Böcker på band eller CD är ett annat bra sätt att förbättra din engelska. Plan för att lyssna på dessa när du kör din bil, eller om du är hemma gör hushållsarbete. Många böcker på band kan checkas ut från bibliotek, så om du har ont om kontanter, kan du lyssna fortfarande för många val gratis. Sätt upp ett mål för att lära sig några ord om dagen för att förbättra din engelska . Gör en lista över de ord du vill lära dig varje vecka, och studera dem noga. Försök att använda dem i samtal, och var inte orolig om du får dem fel först.

Många webbplatser har också engelska övningar du kan göra för att hjälpa dig att förbättra din engelska. Många av dessa webbplatser erbjuder gratis aktiviteter och kan vara ett bra sätt att fortsätta att lära sig nya ord. Medverkar även på engelska chattsidor kan hjälpa dig att lära dig mer engelska.

I samtliga kombinera så mycket undervisning och praxis i både tal och skrift på engelska. Om ett engelsktalande land är ditt nya hem, är detta mycket viktigt. Att kunna tala och skriva engelska väl kan hitta jobb lättare. Dessutom, om du har barn att lära sig engelska, kommer de att gynnas verkligen om du lär dig med dem. De kommer att ha möjlighet att öva hemma, och lär sig mycket snabbare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.