Vilka statliga företagen betyder det att hoppa av "befriar"?

Komma undan ostraffat hänvisar till någon som kommer undan utan betalning, antingen monetära eller på annat sätt. I själva verket i modern användning, ofta hänvisat till misstänkta som inte dömts för ett brott. Om en person känner att den misstänkte skulle ha blivit dömd, kan han säga, "Den där killen är få undan ostraffat. " är ofta termen förväxlas med den enkelhet som ibland tillskrivs den skotska. Egentligen är äldre termen skotten gamla Gaelic som skulle ha talat av skottarna. Faktum är att ordet har sitt ursprung i nordiska språk och troligen ned till det engelska språket via anglosaxiska.

Scot översätter ordagrant till betalning. Därmed få undan ostraffat är att inte behöva betala betalning eller är betalning gratis. I medeltida England betalade ibland folk en skatt som kallas en skotte som skulle ha använts för att finansiera lättnad program för ovanligt dåliga, inte att sådant stöd program var många. var skotten en betalas också kallas mycket, kortsluten för tilldelade andel av betalningen. De båda uttrycken naturligtvis gift, som producerar ett ord för både betalning och dela. Om en person skulle kunna undvika att göra en betalning på något sätt var han komma undan ostraffat. Nu en skotte skulle kunna stå för alla typer av betalningar, och ofta används när man diskuterar betalar en flik i baren. Varje person dricker skyldig en skotte, en del av en gemensam flik. En person som inte betalar sin Scot blir undan ostraffat.

Komma undan ostraffat innebär skatteflykt, målmedveten eller på annat sätt av de avgifter man ska betala. Det är ofta ett irritationsmoment för andra om folk anka ur betala vad alla andra måste betala. Detta är särskilt fallet om skotten i en bar flik undviks, eftersom alla andra kommer att behöva betala extra för att kompensera för den personen få undan ostraffat.

Det är bra att veta att en term i frekventa användningen är i själva verket inte en ras sluddra avsett att förolämpa den skotska. Många termer i frekventa användning har sitt ursprung i språk som avsiktligt förolämpningar ras eller kön av andra. Lyckligtvis ostraffade är fri från denna skamfläck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.