Vad menas med "Rat Race?"

Det kanske förvånar dig att veta att Rat Race var en gång en dans till jazz musik, som ursprungligen myntades på 1930-talet. Det var en av de olika danserna med djurnamn, såsom Turkiet trav eller bunny hop, som var populär bland tonåringar. Den nuvarande användningen har ingenting att göra med dans och kan hänvisa metaforiskt till meningslös existens laboratorieråttor som är dömda att springa labyrinter dagligen för att erhålla ett pris på slutet. Sådana råttor inte gör framsteg, men liksom Sisyfos, skjuta sten upp till toppen av backen varje dag, bara för att få den rulla ner igen så att hela processen måste upprepa.

laboratorieråttor som körs labyrinter inte komma någon vart, och upprepa samma händelser, åtminstone en del av tiden. Deras liv är en ändlös serie av tester med få belöningar. De tillbringar ytterligare sina liv i burar när det inte en kapplöpning.

Moderna språkbruk tenderar att hänvisa till arbetsmiljön för människor som i viss tolkas som en plats för konkurrens eller arbeta utan lön eller utför meningslöst arbete. För de mest pessimistiska folk erbjuder dagliga kapplöpning ingen möjlighet till framtida framgång och erkänner ingen möjlighet till uppfinning, spänning eller underhållning. Det skulle också kunna jämföras med uttrycket körs på ett löpband . Du fortsätter att köra för att hålla jämna steg, men inte var som helst.

Även om kapplöpning kan vara specifika för sysselsättning, en del människor generalisera begreppet avses summan av existens, kanske baserat på kapitalistiska eller marknadsekonomier. I denna mening kan den kapplöpning vara staten att försöka hålla jämna steg med andra, en meningslös konkurrens som kommer ingenstans. William Wordsworth, den engelska romantiska poeten uttrycker sådana känslor, långt innan termen kapplöpning myntades i sonett Världen är för mycket med oss, sen och snart :

  Världen är för mycket med oss, för sent och snart
  Komma och utgifter, lägger vi avfall våra befogenheter:
  Little vi ser i naturen som är vår,
  Vi har gett våra hjärtan, en smutsig välsignelse!

Ringa mänskliga existensen en kapplöpning tenderar att overgeneralize förekomsten av personer med en kopp halvtomt tänkande. Det är sällan så att en människas liv är helt meningslöst, att det inte finns stunder av glädje, framgång, lycka och känslomässig rikedom av andra slag. Att påstå att livet är bara en serie meningslösa övningar gör mycket messiness för den mänskliga existensen lögn och i stället ger intryck av att livet är en klinisk, förutsägbara samma handlingar och upprepade utfall. Det är ren överdrift eller åtminstone poetisk licens att jämföra livet laboratorieråttor. Samtidigt som vi alla kan ibland tyckas vara igång en kapplöpning i åtgärder som verkar futtigt och upprepas utan större framsteg, för att minska den totala summan av människans natur att man är felaktig och överdriven.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.