Vad kan jag göra med min gamla böcker?

Det finns en mängd saker att göra med gamla böcker som du inte längre vill ha, beroende på deras tillstånd och innehåll. Du kan välja att donera gamla böcker, sälja dem till bokhandeln för kontanter eller handel, vidarebefordra dem till vänner, eller helt enkelt kasta ut dem om de är i dåligt skick. Det finns ingen anledning att ge gamla böcker att ackumuleras när andra skulle kunna hitta en bra användning för dem. När du väljer vad du vill göra med gamla böcker, bedöma deras tillstånd först. Om boken är inbunden och skyddsomslag är fortfarande i god form, kan det vara säljbar. Om det är en KNARRIG gammal pocketbok med slitna omslag och sidorna, det låter som en bra kandidat för donation eller återvinning. Kontrollera att se till att boken har alla sina sidor, är det täcker inte kommer bort, och sidorna eller täcker inte färgas. Om de gamla böckerna är i gott skick, sälja dem till en begagnad bokhandel kan netto en mindre mängd kontanter. De skulle också kunna doneras till välgörenhet, om du känner så önskar, tillsammans med böcker i mindre perfekt skick. När du säljer gamla böcker till bokhandeln, vara medveten om att bokköpare ofta letar efter något särskilt. Det är viktigt att vara medveten om innehållet i gamla böcker om du tar med dig dem till bokhandeln, eftersom vissa frågor är av mer allmänt intresse än andra. Fiction är vanligtvis ett säkert kort, till exempel reseledare inte. Bokköpare vet vad som säljer i butiken och vad som inte gör, och de kan minska några av de gamla böckerna som följd. Vanligaste bokhandlar erbjuder också en högre handel än kontanter, och du kanske vill överväga att acceptera handel och byter dina oönskade gamla böcker för en ny uppsättning.

Om donera gamla böcker till välgörenhet, undvika att donera böcker som är i verkligt dåligt skick. Om du tror att boken ska återvinnas, kastar den, snarare än att tvinga välgörenhet för att nå samma beslut och täpps igen sina återvinningskärl. Om en bok blir smutsig, skev på grund av skador på vatten, eller saknas ett omslag, kan en välgörenhetsorganisation inte sälja det eller ge ut den. De flesta välgörenhetsorganisationer föredrar också att du anger välgörenhet med din donation, snarare än att lämna det på steget att räfflad igenom och eventuellt skadade. Välgörenhetsorganisationer kan också ge dig ett kvitto på skatt avskriva syften, om du behöver en.

Du kanske även vill utbyta böcker med vänner. Du kan helt enkelt ha en hylla med gamla böcker som du inte vill genom dörren, och uppmuntra dina vänner att ta böcker som såg intressant. Om hela ditt sociala nätverk följt denna praxis, ett ständigt cirkulerande bibliotek med gamla böcker kunde bildas. Du kan också ha en fest bok swap, där alla ger en låda med gamla böcker till en central plats för de andra att titta igenom. Efter boken swap, ruta upp resten av böcker och donera dem till välgörenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.