Vad innebär det att "sluddra Your Words"?

När dina ord bedrivas tillsammans och blir obegriplig, sägs det att du har börjat sluddra dina ord. Detta innebär i huvudsak att era ord inte längre utgör tydligt, det finns många faktorer som kan leda till att du sluddra dina ord, en del mer allvarliga än andra. Sluddrigt ord kan bli följden av ett tal hinder, såsom lisp, eller som ett resultat av någon sorts artificiell hinder för tal, såsom dryckenskap eller delvis sedering. För vissa kan sluddrigt ord också helt enkelt beror på att prata för snabbt eller häftigt.

dryckenskap är en vanlig orsak som kan få dig att sluddra dina ord. När kroppen tar på sig mer alkohol än den kan behandla vid en viss tidpunkt, blir din fakulteter långsammare och splittrad. Du kan snubbla, erfarenhet långsammare än normalt tankeprocesser, och ja, kan du även sluddra dina ord. I detta fall kommer dina ord springa in i varandra som en följd av en förlust av vokal samordning, orsakar Luddig. Den berusade sluddra har ofta förlöjligats humoristiskt och noterade mörkt i böcker, filmer och TV, men det kan också peka på en mycket större och allvarligare problem. Om du sluddra dina ord, kan du också uppleva ett anförande problem inte orsakas av yttre stimuli såsom alkohol eller droger. Många människor, särskilt barn, utveckla språkstörningar, antingen till följd av fysiska avvikelser, kognitiva problem, eller andra naturliga utvecklingsfrågor. Om du sluddra dina ord som en följd av ett tal hinder, kan det finnas metoder för att hjälpa till att klargöra ditt tal. Konsultera en professionell tal rättsläkare eller annan personal för mer information. Du kan också sluddra dina ord för en komisk, dramatisk eller hemlighetsfull verkan. Exempelvis kan en sluddra hans ord under är andan så han kan bara höras av någon i närheten. Detta utesluter andra lyssnare från att höra någon tydlig eller olika tal. Det är inte ovanligt att höra sluddrigt ord nämner att de comedically berusad, det är inte heller ovanligt att höra sluddrigt ord med hänvisning till någon som är farligt eller skriande berusad. Hänvisningar till människor BINDNING deras ord i böcker, musik eller TV kan vara gjutna i vissa ljus för att förmedla innebörd, även om själva orden är obegriplig.

Om du sluddra dina ord, kan du också tala på ett vardagligt sätt. Till exempel kan den södra släpigt uttal anses sluddrigt tal, eftersom talaren ofta förlängs vissa ord låter förbi där de normalt skulle förlängas. Avsaknaden av vissa bokstäver-till exempel kan exklusive bokstaven R från ord som "arm" så att det låter som "ahhm"-ett exempel på BINDNING också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.