Vad innebär det att Take a Chill Pill?

Under stunder av stress eller ångest, kan vissa människor bli överväldigade av sina känslor och blir väldigt upprörd eller nervös eller flyktiga. Detta irrationella beteende tar ofta på ett eget liv, vilket leder till att andra ska bli fråga om en persons förmåga att hantera sin situation. I en tid som denna, får en fråga åskådare tyder på att han eller hon ta en chill piller och koppla av. En chill piller är en allmän hänvisning till något lugnande eller ångestdämpande läkemedel som har en lugnande eller känslomässigt bedövande effekt på mottagaren. p

Många människor uppmanas att ta en chill piller efter att irrationella krav på andra eller leverera en emotionellt laddad rant inte i proportion till situationen. En arbetsgivare som berates en anställd under en liten fråga kan behöva ta en Chill piller, till exempel. En orolig förälder utfärda många regler och förordningar till en tonåring förare kan också uppmanas att ta en chill piller. Med en faktisk lugnande medel eller en fem minuters förstånd paus kunde hjälpa någon att återfå perspektiv på en stressande situation. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kan betecknas som en "chill piller," även om uttrycket skulle lika gärna kan gälla för en tänkt form av sedering som lovar snabba resultat. Förslaget, eller i vissa fall nödvändigt att ta ett chill piller är i allmänhet avsedd att chocka irrationella eller alltför känslomässiga personen till hans eller hennes sinnen. När en person blir alltför känslomässigt laddad eller tätt sår under en diskussion, kan meningsfull dialog bli problematisk. Det moderna konceptet av en kyla piller kan spåras tillbaka till 1950-talet och 1960-talet, när receptbelagda sömnmedel och lugnande medel som Valium blir allt vanligare. The Rolling Stones låt "Mother's Little Helper" till exempel, som är receptbelagda lugnande ett antal hemmafruar tagit för att klara sina krävande förorts livsstil. Idén att ta kraftfulla lugnande medel eller anti-läkemedel oro för att "chill out" eller varva ned blev mycket populär under 1970-talet, och av 1980-talet många människor som tar antidepressiva och ångestdämpande läkemedel regelbundet för att bekämpa stress.

Uttrycket ta ett chill piller har varit ett populärt uttryck i flera decennier, och har använts som ett komiska slagord under årens lopp. På skissen komediserie Saturday Night Live till exempel skulle komiker Dana Carvey asiatiska djuraffär ägare karaktär råd rutinmässigt sin överspända kunder att ta en chill piller efter att berätta för dem varför kycklingar gjorde en sådan usel husdjur. Moderna sitcoms innehåller ofta scener där en alltför orolig förälder eller chef är tillsagd att ta ett chill piller, chill out eller helt enkelt chillax .

Med tanke på den stress och påfrestningar som ofta åtföljer dag till dag livet, att förslaget att ta en chill piller får inte vara en så dålig idé då och då .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.