Vad innebär det att "Dela Baby"?

Att dela ett barn en hänvisning till en berättelse i Gamla Testamentet i Kings 3:5-14, beträffande ett beslut av Solomon att visa sin visdom när de får en svår uppgift. Salomo som kung ombads ofta att döma mellan människor med svåra problem, och hans lösningar var stod mycket klokt. i Kings, två kvinnor tillvägagångssätt Salomo, båda som påstår sig vara mor till samma barn. I själva verket har en kvinna som kvävde sina egna barn i sömnen, och har tagit barnet till en annan kvinna som hon delar ett hem. När vakna, finner mor levande barnet hon håller det döda barnet, som hon vet inte är hennes. Eftersom hon inte kan övertyga modern till det döda barnet för att ge henne tillbaka sitt barn, de går till Salomo för avgörande.

Solomon's lösning är ganska unikt. Han hör båda sidor, som är identiska, och beslutar att den bästa vägen är att dela upp barnet på mitten så både mammor kommer att ha en andel. Men att dela barnet sätt att döda den. Mamman som har förlorat ett barn är nöjd med lösningen, men den riktiga mamma ropar och ber Salomo att låta den andra kvinnan uppfostra sina barn vid liv. När den riktiga mamma protester lösningen, och är villig att ge upp sina rättigheter som en mor för att bevara livet på sitt barn, händer Solomon barnet till henne. Hennes reaktion är avgörande för att fastställa verkliga föräldraskap. Hennes djup kärlek till barnet skulle tillåta henne att överlämna sina rättigheter så länge barnet lever. alltså delning barnet är i huvudsak ett orimligt beslut, kan och hänvisar till en dom som måste göras när detaljerna är svåra att avgöra. Det är faktiskt ingen lösning, men ett hot, som försök att spola ut sanningen i en situation, så att det klokaste beslutet. I vissa fall vårdnaden, kan man höra en domare säger: "vi inte exakt kan dela barnet," när de hänvisar till beslut om vårdnaden om ett barn. I denna mening är Salomos villrådighet fortfarande kände över hela världen i familjen domstolar.

Vidare split barnet innebär att ett beslut endast kan göras till förmån för en part, utan att förstöra värdet av de omtvistade objektet. Man kan inte riktigt dela barnet. Istället måste man bestämma att endast en person är den verkliga ägaren till den omtvistade egendomen. Salomos beslut frågar, "Vem förtjänar och har rätt till det?" En del tyder på att dela barnets berättelse är också en allegori för splittring i den judiska monarkin som skedde på grund av dödsfall Salomo. Koranen återberättar denna historia, gjutning Solomon som barn i Davids domstol. Han fortsätter med att få fram en kniv efter att ha hört berättelsen om kvinnor för att skära ut barnet på mitten, med samma resultat som i Gamla testamentet.

I själva verket, menar David Salomos åtgärder är sinnessjuk och order domare att avgöra hans förstånd. De är förvånade över hans visdom och intelligens. Uppdelningen barnet handling är början av Salomos visdom enligt Koranen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.