Vad betyder termen "Intergender" Mean?

Intergender är ett adjektiv som används av vissa människor som har könsidentiteter som faller utanför den kvinnliga manliga binary, ordet är en kappsäck av "kön" och "queer", en term som Vissa aktivister har försökt att återta. Människor som inte identifierar med kön binära kan också kallar sig själva kön variant eller kön noncomforming, och inte alla människor använder termen "Intergender. " nbsp;Som regel, om någon använder uttrycket själv referentially, är det säkert att anta att det kan användas för att beskriva denna person, men du kanske vill gå försiktigt fram om att använda "Intergender" för att beskriva någon du inte känner väl, ifall personen finner denna term offensiv.

Folk har utforskat könsidentitet på olika sätt under mycket lång tid. Medan könsidentitet är relaterade till fysisk biologi, är det också psykologiska, och vissa människor har kämpat med att män och kvinnor binära när det gäller kön. För en sak verkar fysiska kön att sjunka mer längs ett kontinuum än en binär, med uppskattningsvis en procent av befolkningen har intersexual drag, och psykologiskt kön är en mycket komplex fråga. Någon som identifierar som Intergender förkastar den binära begreppet kön, och ett antal termer som kan användas för att ytterligare förfina personens individuella begreppet kön, såsom postgender, bigender, androgyna, boidyke, kön vätska, agender, och så vidare. Vissa Intergender individer är transsexuella som föredrar termen "Intergender" för att beskriva sin unika situationer. I vissa fall kan en Intergender person har ett utseende som tyder på ett visst kön, men den personen inte identifierar sig med att kön, till exempel, är förekomsten av bröst inte nödvändigtvis någon till kvinna.

Många människor i Intergender samhället försöker använda könsneutrala pronomen, eftersom de anser att det nuvarande systemet med könsbundna pronomen är alltför begränsande. I vissa fall kan genderqueers använda helt enkelt "det" som en könsneutral pronomen, men detta är sällsynt, eftersom "det" bedöms något stötande. Många komplexa system om könsneutrala pronomen kan ses som används av de Intergender samfundet i ett försök att klara utmaningen med montering ovanlig könsidentiteter i det engelska språket.

The rise of the Intergender samhället verkligen startade på 1990-talet, eftersom människor blev allt mer övertygad om att hävda olika könsidentiteter och en växande rörelse av nonheteronormative personer och allierade skapade en stödjande miljö för att prata om könsidentitet och sexualitet. Trots att världen kan vara mer stödjande av Intergender identiteter än den en gång var, att leva som en Intergender kan fortfarande vara farligt på grund av intolerans i vissa samhällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.