Vad betyder "över hela linjen" Mean?

Uttrycket över hela linjen hänvisar ofta till en allomfattande insatser, något som påverkar hela spektrumet av en grupp. Till exempel kan ett företag bestämmer sig för att ge alla anställda en 10% upp i lön. Det vore rimligt att karaktärisera denna svepande åtgärder som generell höja. När en händelse beskrivs som över hela linjen , det finns inga undantag-allt påverkas lika.

Ursprunget till frasen över hela linjen är lite skumma. Vissa källor tyder på att begreppet sitt ursprung i den första organiserade börserna i New York City. Enskilda aktier åtgärder skrivits in manuellt på stora chalkboards placerade längs väggarna. Några större förändringar som påverkade alla lager skulle behöva genomföras för hand "över hela linjen", så att säga. När fondkommissionärer talade om genomgripande förändringar över hela linjen, var de hänvisade till den stora aktivitet kring dessa överensstämmer styrelser. En annan teori är att över hela linjen ursprungligen som en vadslagning metod i hästkapplöpning. Standard vadslagning på hästkapplöpningar tillåter spelarna att placera satsningar på enskilda hästar eller en kombination av hästar. En häst anses vara en vinnare om man i första (Win), andra (plats) eller tredje (show). Ytterligare satsningar kan placeras på en grupp på två eller tre hästar, som ofta kallas ett perfecta eller Trifecta bet. Det finns en annan satsningsmöjligheten tillgänglig. Samma häst kan plockas att vinna, plats eller visa. Detta kallas ibland för en generell bet. Spelaren täcker huvudsakligen hans eventuella förluster genom att spela på alla möjliga utfall.

Uttrycket över hela linjen kan också avstavas, såsom en generell nedskärning av löner. Vissa kan hänvisa till en generell reform av politiska ledare eller en generell granskning av ett företags strategier. Slutsatsen är att alla delar av koncernen skulle få opartisk uppmärksamhet, och att eventuella förändringar skulle genomföras på samma sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.