Vad betyder det att vara "full av Hot Air"?

När någon sägs vara "full av varm luft," det betyder att han eller hon talar ganska mycket om ämnen som han eller hon inte riktigt förstår. Denna slang term har sitt ursprung i USA, och det verkar hittills till det sena 1800-talet. Förutom att vara "full av varm luft kan" någonting att endast kallad "hot air", en stenografi hänvisning till längre säger. Som en allmän regel, när man anklagas för att vara full av varm luft, är det inte en komplimang.

För att förstå innebörden av denna fras, behöver du bara veta att när luften värmer det expanderar. Detta drag som utnyttjas för att göra en mängd olika saker, inklusive fyllning varmluftsballonger. När det gäller en varmluftsballong, blir luften lättare än den omgivande miljön, så att ballongen att flyta, så man kunde föreställa sig någon som är så full av varm luft som han eller hon helt enkelt flyter bort. Eller, enklare, tenderar tal av någon som är full av varm luft för att fylla en plats snabbt, utan att erbjuda mycket i vägen för ämnet.

Denna term används för att beskriva överdrifter, tomma ord, och uppenbar överdrift. Slutsatsen är att talaren talar bara att höra sin egen röst, att fylla utrymmet med varmluft, med andra ord. Vanligtvis någon som är full av varm luft kommer glatt diskutera komplicerade frågor utan att helt förstå dem, vilket kan vara ett föremål för nöjen för människor som är mer kunnig. p

Politiker i synnerhet är ofta anklagas för att vara full av varm luft, vilket gör tomma löften som de inte kan faktiskt hålla. Många politiker strävar efter att motverka denna klassiska bilden genom att peka på tidigare verksamhet som de har iscensatt eller deltagit i, försökte visa att de gör, faktiskt vet vad de talar om. Termen kan också användas mer allmänt för att beskriva bombastisk, påträngande personer som insisterar på att höras när någon grupp eller att samla in, oavsett om deras åsikter är bra.

Det är också möjligt att höra en plan eller idé kallad "hot air", förutom att höra uttrycket med hänvisning till människor. Termen används också ibland för att beskriva organisationer, vilket tyder på att cheferna i organisationen är inte riktigt säker på vad de gör, och att som ett resultat, kommer deras planer eller program förmodligen hamna misslyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.