Vad betyder det att "rotar"?

När någon säger att "rotar" betyder det att han eller hon avser att stanna på en viss plats under en längre tid. Termen är klassiskt används med hänvisning till att flytta någonstans med avsikten att bygga ett liv och upprätthålla ett permanent uppehållstillstånd, trots att företagen kan potentiellt rotar också. I samhällen där stabiliteten är mycket uppskattad, många människor har för avsikt att lägga ner rötter som vuxna, vanligen med en partner så att en familj kan byggas vid sidan av ett liv.

Ordet är en referens till växter och träd, som ställts djupa rötter när de planteras i jorden. Dessa rötter används för att stabilisera anläggningen samtidigt ge näring och se till att anläggningen kommer att leva ett långt och friskt liv om det inte är rotlösa. I naturen, växter börja rotar så snart de gror, medan domesticerade växter vanligen börjar i plantageägare och plantor behållare tills ett permanent ställe har fastställts för dem. En del människor tror att upprättandet av en anslutning till marken är viktig för psykologiskt välbefinnande, och att lägga ner rötter kan ha andra fördelar. Till exempel folk som vill starta företag har oftast en bra idé att arbeta i ett samhälle som de redan känner till, och politiker ofta tillbringar flera år som bor i ett samhälle innan de starta en kampanj, så att de kan lära känna de boende och frågor. Utan att sätta ner rötterna, kan människor leva ett nomadiserande tillvaro, om några anslutningar och har svårt att utföra några livsmål. Ett tydligt tecken på att människor är beredda att förankring är köpet av ett hem levaKöpa bostad oftast tyder på att en avsikt att stanna i ett område, om inte strukturen köps specifikt som en förvaltningsfastighet. Att ha barn kan också gå med på att avliva rötter, som vissa anser att det är bäst att uppfostra barn i ett samhälle så att de etablerar ett rikt nät av vänner och inte tvingas byta skola och hus medan de växer upp. Åtaganden som volontärer med lokala organisationer eller för att starta ett långsiktigt trädgård kan också indikera en önskan att bosätta sig.

Inte alla vill lägga ner rötter, och vissa människor som vill lägga ner rötter kan det bli omöjligt att göra det. Individer som arbetar för motorstarka företag och organisationer, till exempel, hamnar ofta reser till arbetet, vilket gör det svårt att fastställa en stationeringsort, medan vissa människor åtnjuter aktivt reser och en nomadisk livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.