Vad betyder "chomping vid Bit" Mean?

Uttrycket chomping på lite , även tolkat som champing på lite hänvisar till en märkbar iver, särskilt när föranleddes av frustration eller otålighet. En filmfantast kan chomping på lite för att se en kritikerrosade blockbuster film, eller en datornörd skulle kunna chomping på lite för att prova ett nytt operativsystem. Personen kan knappt kunna kontrollera sig själv till dess möjlighet att vidta åtgärder uppstår. Det kan bara vara några detaljer eller förordningar står mellan en person och det han eller hon inte kan vänta äga. Frustrationen över att vara artificiellt fastspända i allra sista minuten kan jämföras med ett djur som kämpar i slutet av ett koppel eller kedja.

Faktum är att uttrycket chomping på lite kan spåras tillbaka till ryttaren världen. I en värld av hästar, är lite en liten metall stång monterad på en sele eller tygeln . Denna metall bit passar in i en naturlig plats i hästens mun. Bit tjänar flera syften, från att förhindra hästen från att äta vilda gräs på att styra hans eller hennes huvud medan du är ansluten till tömmarna. En häst kommer instinktivt tugga och bita i det metalliska bit så länge den är inne i munnen. Orden Champ eller Chomp hänvisar båda till distinkta ljudet av en häst tuggar och biter på lite. Antingen "Champ" eller "Chomp" anses korrekt i modern engelska, även om "Champ" har en längre etymologiskt historia.

Föreningen med frustration och oro kan spåras tillbaka till hästsporten. Kapplöpningshästar blir ofta betingad att förutse i början av en sanktionerad tävling, och det är inte ovanligt att ett särskilt orolig eller frustrerad häst att börja chomping på lite samtidigt som omfattas av begränsningar i STARTMASKIN. Hästen får också kämpa för att bryta ut eller bli klart upphetsade vid försening. När en person blir överväldigade av känslor av frustration eller ångest, han eller hon kan också beskrivas som chomping på lite . Förutseende kan ofta bygga på en Fever Pitch innan hästen släpps ut från porten eller barnet ut till julgran. Den uppdämda frustration och ångest är ofta ersättas med en insikt om att den aktuella händelsen eller gadget är inte lika med nivån på hype eller förväntan.

En person som är chomping på lite för att börja ett nytt projekt eller testa en ny produkt kan uppleva en känslomässig letdowns efter den inledande fasen upphetsning, men han åtminstone eller hon har visat förmåga att bli passionerad och känslomässigt ansluten till ett innovativt eller spännande utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.