Vad betyder "återuppfinna hjulet" Mean?

idiom, "uppfinna hjulet", är ett engelskt ordspråk av okänt ursprung som till stor del används för att beskriva en övning i meningslöshet. Många kommer att säga, "Don't återuppfinna hjulet" när de börjar på en uppgift, vilket innebar att vissa fundamentala aspekter av uppgiften inte behöver ändras eller kopieras, eftersom detta skulle vara ett slöseri med tid. Hjulet i detta formspråk avser själva uppfinningen av hjulet, och det faktum att denna uppfinning förändrade människans historia, och kan betraktas som en nästan perfekt avancemang. Termen kan står som symbol för framsteg inom olika former av teknik som tros relativt perfekt och inte kräver nygamla för att bygga något annat. Det är kanske lättare att förstå varför folk inte vill uppfinna hjulet på nytt med ett konkret exempel. En programmerare som skapar ett dataspel kan åberopa särskilda program redan på plats för att göra det. Han skapar inte ett spel system från grunden, utan istället arbetar för att skapa ett spel som passar in i ett befintligt system. Förutsatt att målet är bara att ge ett bra spel, kan programmeraren bara uppmärksamma den löpande planeringen lagar och system för att skapa ett. Detta exempel faktiskt finns några av skälen människor har problem med idiom, återuppfinna hjulet. Antag programmeraren verkligen vill skapa en ny och spännande spel för ett nytt system. Han kan mycket väl välja att börja med att bygga ett nytt system från grunden för att kunna ge utrymme för större spel funktionalitet. Skapa Nintendo Wii ®, till exempel, som tillåter människor att integrera rörelse i spel är en uppfinna hjulet på nytt, och otvivelaktigt ett roligt och bra. Frågan blir vad som ska vinning när folk uppfinna befintliga system? Ibland att svaret är att det finns mycket att vinna.

naturligtvis även inom detta exempel, inte alla saker är pånyttfödd. Det nya spelsystem kan inte uppfinna hjulet med grundläggande elektroniska element. Det kan fortfarande kontakten i en vägg till exempel. Inte alla aspekter måste bildas för att förändra eller förbättra något. Hjulen idag är fortfarande rund, men de är sällan gjorda av sten, ett faktum som alla som vill bevara gas kan vara mycket tacksam. En relaterad frasen "inte uppfinna ett fyrkantigt hjul", vilket i allmänhet betyder inte gå tillbaka till grunderna och uppfinna något som inte är lika bra som originalet. Detta kan återspegla en rädsla som hindrar människor från att ge sig och prova nya saker. Ändå ibland är det nödvändigt att titta på de mest grundläggande delarna av konstruktionen för att se om en accepterad design är verkligen så fall som den kunde vara. Uppenbarligen uppfinning har visst kommit med några "fyrkantiga hjul, men det har också utvecklat saker uppfinnarna av hjul aldrig kunnat drömma om.

Vissa personer kan hävda att uppfinna hjulet har något syfte. Därför finns det många klasser i teknik och fysik och på gymnasiet och grammatik nivåer skola där eleverna bygga mycket enkla maskiner. Faktiskt arbetar med dessa maskiner kan ge folk en förståelse för tanken och skicklighet som krävdes för att skapa något. Den ger praktisk erfarenhet i stället för att be eleverna att ta för givet det massiva insatser av även små och grundläggande skapelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.