Vad betyder "Vill att det vore" Mean?

Uttrycket vill att det var innebär en wishful eller idealiserade alternativ till en oönskad verklighet. Med andra ord vill högtalare för olika förutsättningar eller resultat än den faktiska situationen han eller hon befinner sig i. Ibland uttrycket utvidgas till att "skulle det var så" eller "skulle det var sant. " Alla dessa varianter tyder fortfarande en stark önskan att åtminstone en förändring av nuvarande omständigheter. När en talangfull idrottare blir skadad och måste bytas ut under en viktig match, till exempel, kan lagkamraterna starkt önskar att han eller hon var frisk nog att utföra. Coachen kunde svara med "Skulle det var så, men vi inte har det alternativet just nu. " Talaren instämmer med känsla, men också inser att en önskad förändring inte kan ske i verkligheten.

Uttryck som vore att det var är utmärkta exempel på vad engelska instruktörer samtal konjunktiv humör. En mening skriven på ett konjunktiv humör innebär en wishful tillstånd vara eller en hypotetisk situation. Många gånger en sådan mening inleds med ord som vill, kan, bör och om . En lärare kan berätta hans eller klass som borde skola in nästa dag, studenter skulle ha en räckvidd på sina projekt. Dessa är inte uttalanden som bygger på fakta, utan snarare som bygger på möjlig eller hypotetiska förhållanden. "Vill att det var" åstadkommer samma sak genom att antyda en teoretisk eller hoppfull skick. En del kan tom läsa mer i en konjunktiv uppgift som vore att det var . Talaren är inte bara erkänna en hypotetisk alternativ, men föreslår också att alternativet skulle vara att föredra på något sätt till verkligheten. Coachen verkligen hellre vill ha den skadade spelaren tillbaka på deltagarlistan i stället förlita sig på en mindre erfaren ersättning, till exempel. På ett sätt talaren instämmer med villkorligt eller hypotetiska påstående, men måste avgå själv till en mindre önskvärd verklighet. Om verkligheten innebär en förlust eller ett bakslag, skulle det inte vara ovanligt att en person att önska ett lönsamt alternativ. Många människor använder amerikanska uttryck "Vill att det var sant" eller "Skulle det var så" i en ynklig eller nostalgisk känsla, hoppas emot hoppas att en situation eller omständighet som kan ändras.

Många utrikes födda högtalare har svårt att förstå begreppet konjunktiv stämning på engelska. Många av standarden subjekt /verb överenskommelse reglerna förändras när meningen humör övergår till konjunktiv. Förskjutningen från "var" till "var" i uttrycket, tillsammans med modifiera "skulle", tyder på en förändring från det verkliga till det villkorade, vilket kan vara mycket förvirrande för början och som inte har engelska som modersmål. Därför har de flesta engelska grammatik instruktörer borra sina elever på konjunktiv stämning tillsammans med verkligheten-baserade vägledande humör. Idiom såsom vore att det var är utmärkta exempel på skillnaden mellan konjunktiv och vägledande stämningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.