Vad betyder "Turning av Tide" Mean?

Svarvning av tidvattnet är en vanlig fras som refererar till hur tidvattnet är låga och höga, och bristen på kontroll människor har över tidvattnet. När en flod varv, går den i motsatt riktning. Uttrycket har använts i århundraden i variationer. Noteras exempel Shakespeares Henry IV, del I där Shakespeare använder "Turn the Tide" som en variant.

ibland uttrycket används lite felaktigt för att diskutera svarvning Tillbaka strömmen, vilket skulle innebära en meningslös övning. Du kan inte stänga av strömmen tillbaka eftersom det är ur mänsklig kontroll, det blir som en självklarhet vid lämplig tidpunkt. Men till skillnad från äkta ocean tidvatten, do gångjärn vissa händelser eller större förändringar på omständigheterna. I Shakespeares exempel "en uppfattning /kan vända strömmen av hemska fraktion. " Med andra ord kan rädsla eller oro snabbt en stor förändring i en värld av Henry IV.

Oftast svarvning av tidvattnet används som en metafor för att uttrycka en förändring i riktning som berör människors tankar och beteende. Ofta denna tanke eller beteende är nästan helt omvända från tidigare trodde, eller kan vara en direkt motsatta. Det finns många exempel på att vrida på strömmen i förhållande till mänskliga händelser. En som de flesta människor inte snart kommer att glömma är kraschen på aktiemarknaderna i september 2008.

Under många år hade många politiker stött ökad avreglering av affärsmetoder i USA. Detta ansågs bra eftersom den uppmuntrade företag och till en början verkade oerhört lönsamt för många. Men fram avskaffandet av vissa föreskrifter om handel tillåts för vissa spekulanter att dra nytta av systemet eller "game it. " Ytterst brist på reglering i många aspekter av handel i kombination med dålig utlåningspraxis september-kraschen på börsen.

Intressant, politiker från båda parter plötsligt stödde en högre grad av makt över handeln i USA. Detta är en vändning av tidvattnet avseende tidigare trodde, eftersom det ligger i direkt opposition till ståndpunkter före kraschen. Ett annat exempel på att vrida på strömmen på storskaliga var det ultimata slutet på apartheid i Sydafrika. Efter år av politik som direkt diskriminerade svarta sydafrikaner, trycket från andra länder, förändringar i yttrande från vissa personer inom regeringen och fortsatt motstånd från svarta sydafrikaner slutligen vände strömmen på den skamliga politik av Sydafrikas förflutna.

Med detta idiom finns förslag om att mänskliga tankar och beteende kan uppstå i en wavelike mönster. I boken Predikaren, noteras det, "till det mesta en säsong. " Kanske människor, särskilt i stor skala eller i samhället är tänkta att då och då byta riktning, precis som gör att vinden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.