Vad betyder "Speak of the Devil" Mean?

idiom talar om trollen allmänhet hänvisar till plötsliga och oväntade förmodligen utseende föremål för diskussion. Om två medarbetare diskuterar behovet av ett möte med sin chef och chefen plötsligt dyker upp, skulle man kunna utropa "man talar om trollen, vi var bara om att leta efter er. " Övriga möten med föremål för en diskussion kanske inte riktigt lika lyckliga och välkomna. kan Utgångspunkten för idiom kan spåras tillbaka till forntida folktron om den verkliga identiteten på Satan eller Djävulen. Många kulturer trodde Devil's sanna namn aldrig bör talas högt, eftersom han eller en av hans IMPS kunde inte undvika att höra och bestraffa talaren. Därför kom en rad smeknamn och anspelningar till Satan under århundradena, bland annat "Old Scratch", "Prince of Darkness" och "The Evil One. " Hänvisar Satans verkliga namn i konversation ansågs en inbjudan för onda andar. En del tror att hela idiom är "man talar om trollen och han skall finnas" eller "man talar om trollen och hans IMPS skall förekomma". Ett gammalt engelskt ordspråk föreslog att vi talar om djävulen skulle få honom att visas på din armbåge. Det finns vissa tecken som tyder på det ursprungliga idiomet låg närmare " Talk av djävulen och han skall anges", vilket kan vara en varning för att hålla hela konversationer om den Onde.

Under årens lopp har den andliga betydelsen av idiomet bleknade i stort sett borta. Frasen är ofta yttrade flippantly som ämne för samtalet gör hans eller hennes oväntade utseende. Det finns sällan någon illvilja avsett, bara en bekräftelse personen faktiskt diskuterades. Ibland båda parter förstår en sådan överraskning utseende är inte av den rike möjlighet. Tidpunkten för samtalet råkade sammanfalla med utseendet på den person som diskuteras. Ibland idiom "Speak of the Devil" används som social kod för att avsluta en session skvaller eller kritisk diskussion. Om två medarbetare diskuterar en tyrannisk chef på en firmafest, till exempel kan en plats arbetsgivaren i fråga och lugnt utter "Speak of the Devil" som en signal till slut mjälte ventilation och byta samtalsämne.

Det är viktigt att använda detta idiom klokt, eftersom det inte erkänna det faktum att en tredje part verkligen var föremål för en konversation, bra eller dåliga. När det används på rätt sätt, bör den fråga som diskuteras inte känner unwelcomed till samtalet. Speak of the Devil "används i allmänhet som en lättsam erkännande av en tillfällighet utseende, inget mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.