Vad betyder "No Pain No Gain" Mean?

Många associerar formspråk No Pain No Gain med världen av motion och styrketräning. I själva verket används motion gurus som Jane Fonda ofta uttrycken "No Pain No Gain" eller "Feel the burn" under deras rutiner som motivation för sina studenter. Träningsprogram som hög intensitet aeroba pass eller kretsar tyngdlyftning ansågs inte effektiv om deltagaren muskler nått ett smärtsamt skede av nära misslyckande. De vinster i muskelmassa eller hjärt styrka endast skulle komma efter smärtan av intensiv träning. I sanning, uttrycket No Pain No Gain kan spåras tillbaka till åtminstone 1650 CE, med två linje Engelsk dikt framhäva fördelarna av självuppoffring för ökad andlig vinst . Benjamin Franklin hänvisade även till "inga vinster utan möda" i hans Poor Richard's bok med titeln Vägen till rikedom . Formspråk innebär en strävan efter förbättringar som inte innebär någon grad av smärta eller offer är sannolikt inte en ädel strävan. Om en person inte är villig att uthärda vissa svårigheter, då han eller hon bör inte omfattas orättvist av belöningarna.

Begreppet "No Pain No Gain" i träning och bodybuilding världen har utsatts för betydande kontroll de senaste åren. Vissa studier tyder på att utöva muskelvävnad till den grad av smärta eller misslyckande inte nödvändigtvis leder till en vinst i totala muskelmassa. Faktum är att de skador som orsakats av överbelastning eller anstränger en muskel grupp kan vara större än någon uppfattas öka i vikt eller definition. Ett antal professionella tränare nu råda sina kunder att sluta utföra en övning om de börjar uppleva stor smärta.

Som ett formspråk för livet i allmänhet, men många människor tillskriver fortfarande idén om No Pain No Gain . Något som är värt att uppnå i livet, vare sig det är en befordran på jobbet eller en personlig milstolpe, bör vara resultatet av hårt arbete och uppoffringar. Slarva eller fusk för att uppnå samma resultat bör ses som oärlig eller ohederligt. Mantrat om "No Pain No Gain" motiverar ofta människor att arbeta sig igenom svåra situationer eller behålla sitt fokus på ett högre syfte. Inte alla vinster nödvändigtvis smärtor, men få saker i livet är alltid uppnås genom likgiltighet eller passivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.