Vad betyder "No Bones About It" Mean?

engelska idiom "sticker inte under stol det" används i två lite olika sätt. I den första meningen, innebär det att diskutera eller ange något i ett mycket öppet, tydligt sätt som lämnar litet utrymme för tvisten eller argument. Formspråk kan också utnyttjas för att hänvisa till att acceptera något utan invändning. Många engelsktalande är förtrogen med detta något ålderdomligt formspråk, även om de kan vara ovetande om dess ursprung. I själva verket var den tidigaste versionen av detta idiom det motsatta: på 1400-talet var människor "gör stol it "när de ville ta upp ett bråk. De idiom förefaller vara relaterad till soppa, med tanken är att soppor med benen i dem var svåra och obehagliga att svälja, medan soppor som hade varit ansträngda att ta bort benen kunde vara smidigt konsumeras. När någon gjort ben om något han eller hon anger ett problem med att acceptera eller svälja den.

Så sent som på 1800-talet, situationer där benen görs om något som diskuterades och skrivits om. Med tiden kommer dock "gör ingen hemlighet av det" började bli ett mer allmänt accepterade versionen av idiom. Begreppet används ofta i slang, speciellt slang som är tänkt att förmedla en lysande, care-free karaktär. Moderna öron är något mindre vana vid det, eftersom det har bleknat bort, tillsammans med många andra färgstarka idiom.

Medan soppan ursprung tycks vara mycket sannolikt har en del andra teorier varit satta att förklara detta idiom . Ett förslag har varit att begreppet är relaterat till tärningar, som används för att göras från ben, med tanken att tärningarna-spelarna skulle vara klar och enkel i sin kontakt med fokus på vinsten. Men "gör ingen tärningarna om det" låter lite konstigt i örat, och denna teori är förmodligen en backformation. Några personer har också föreslagit att termen kan vara relaterade till begreppet hundar slåss om ett ben, eftersom förmodligen hundar skulle inte kivas om inga ben var närvarande att bråka över.

Idag är många människor som använder idiom betyda "utan argument," som i "du gör dina läxor och inte gömma oss!" i den meningen att om något tydligt, inte gömma oss "antyder att den situation som beskrevs så tydligt att inga eventuella invändningar eller argument som kunde ha tagits upp, eftersom alla fakta och stödmaterial presenterades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.