Vad betyder "My Brother’s Keeper" Mean?

fras min Brother's Keeper är en referens till den bibliska berättelsen om Kain och Abel i Första Moseboken. Det är i allmänhet menas "ansvariga för välbefinnandet hos min bror, eller i förlängningen av andra människor i allmänhet. Kain, den första mördaren enligt Bibeln, undvikit detta ansvar, men uttrycket används ofta med förslaget att de som släpper sin tro på Bibeln har ett ansvar inför sina medmänniskor.

historien om Kain och Abel visas i de första 16 verserna i fjärde kapitlet i Första Moseboken. Frasen min Brother's Keeper visas i William Tyndale's 1530 Engelsk översättning, som införlivades i King James Version av Bibeln.

Kain och Abel var söner av Adam och Eva. Kain, en bonde, och Abel, en herde, både som offer frukten av sitt arbete för Gud. Gud såg positivt på Abels offer, men inte Kains. I sin ilska över det inträffade, Kain mördade sin bror.

Gud frågade Kain där hans bror, och Kain svarade i Tyndale översättning, "Jag vet inte. Jag är min Brother's Keeper? "Gud visste att Kain dödade Abel och straffad mördare genom att göra honom till en" rastlös vandrare. "När Kain beklagade att alla som kom över honom skulle döda honom på grund av hans agerande, förklarade Gud att" den som dödar Cain kommer att drabbas hämnd sju gånger över "och märkt Kain som ett tecken på att han inte kommer att skadas.

Med sin fråga," Är jag min brors keeper? "Cain försökte kasta doften från hans ogärning genom att påstå inget ansvar för sin bror. Anhängare av bibliska läran tolka ofta denna historia som en påminnelse om att de är ansvariga för andras välfärd, så min Brother's Keeper har kommit att beteckna en person som ser ut för och bryr sig om andra, vare sig bokstavligt bröder eller systrar eller inte. En "Brother's Keeper" kan donera sin tid eller resurser för att hjälpa andra och sätta andras behov före sina egna, till exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.