Vad betyder "Long i tanden" Mean?

Uttrycket länge i tanden är ett idiom som refererar till äldre personer och äldre. Att kalla en person länge i tanden innebär att han eller hon är gammal eller förbi hans eller hennes bästa. Till exempel om någon ringer en skådespelerska för länge i tanden för en roll, han eller hon menar skådespelerskan är för gammal för att spela rollen. Frasen ursprungligen utvecklades från en metod för att mäta ålder hästar. Den viktigaste teorin bakom innebörden av långa i tanden är att det har att göra med att bestämma ålder hästar. Horse tänder växa mer framträdande med åldern, och på samma gång, tandköttet gå tillbaka. Som ett resultat kommer en äldre häst verkar ha långa tänder. Många människor skulle undersöka tänderna på hästarna innan de köpte dem för att fastställa hästens ålder.

Över tiden för länge i de förändrade tanden idiomet inte hänvisar till en ålder av en häst utan till ålder av en person. Med idiom, vanligtvis någon säger inte att en häst är lång i tanden, men att en person är. Denna mening har använts för att hänvisa till människor snarare än hästar under lång tid.

Med största sannolikhet härstammar flera århundraden sedan. Det finns tecken på latin varianter av frasen det datumet till 1600-talet. Det tidigaste exemplet på frasen på engelska förekommer i 1852, i en roman av William Makepeace Thackeray. Det är mycket möjligt att detta beskrivande säger utvecklats självständigt i det engelska språket utan någon hänvisning till de latinska versionerna. Det finns en lucka i år mellan exempel på frasen i allmänt bruk, så vissa historiker kan tyda på att det latinska fraser gick ur modet. Det engelska uttrycket kan ha uppstått på egen hand på 1800-talet på grund Kontroll av en hästs tänder bestämma över sin ålder fortfarande i praktiken.

En annan idiom som delar samma rötter som länge i tanden är uttrycket, inte titta given häst i munnen . Som nämnts tidigare så skulle folk tittar ofta på hästens tänder för att fastställa dess ålder och, som en följd av sitt värde. Med detta i åtanke, det säger antingen betyder att när människor får presenter bör de granska inte värdet för mycket eller att de är otacksamma för gåvor om de gör det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.