Vad betyder "Läs Riot Act" Mean?

idiom "för att läsa Riot Act" används för att beskriva ett företag muntlig reprimand ges till någon eller en grupp. Till exempel skulle man kunna säga "efter att hon läst Riot Act till pojkarna för riktig clown, bosatte de sig ner. " BUSFASONER, rambunctiousness eller råhet kan alla ses som orsaker till att någon ska läsa det Riot Act, ibland framför andra människor att driva igenom idén att reprimand är verkligen allvarligt.

Denna slang Termen har sitt ursprung i det Riot Act of 1714, en lag som antogs i Storbritannien för att undertrycka oroligheter. Under denna period i Storbritannien, skulle folkmassor samlas regelbundet för att protestera mot regeringen och hetsa mot regeringen beteenden. Medan vissa folkmassan började relativt lugnt, med folk att hålla tal och prata med varandra, växte de ibland utom kontroll. Regeringen ville också att stävja uppkomsten av sådana folkmassor med målet att stärkt ställning för kungen, som fruktade att monarkin skulle påverkas av dessa sammankomster. Som svar antog parlamentet en Riot Act. Enligt Riot Act, kunde en grupp på 12 eller fler personer betraktas som en "mobb", och om en åklagare som bokstavligen läsa Riot Act för att pöbeln, de var skyldiga lagligt att försvinna. Underlåtenhet att skingra efter en timme kunde finnas skäl för fängelse, straffarbete, eller böter. Som man kunde föreställa sig, påföljderna för brott mot Riot Act var ett incitament för grupper att mötas i hemlighet så att de inte skulle falla, och för att skingra snabbt för att undvika påföljder. Tja genom 1800-talet, domare använde Riot Act för att bekämpa oregerliga grupper. Av 1840-talet, var det Riot Act faller i onåd, men det var inte officiellt upphävdes förrän 1973. Längs vägen, inspirerat av slang begreppet "att läsa Riot Act", och blev därmed inskriven i engelska språket, även om många moderna engelska som modersmål inte är medvetna om sin historia.

första användning av "läs Riot Act" på ett idiomatiskt sätt datum i början av 1800-talet, precis runt den tidpunkt då användningen av Riot Act som ett verktyg för disciplin minskat. Många britter kände till de Riot Act, så det är kanske inte förvånande att det kom att användas i ett skämt idiom. Idag, när någon läser Riot Act är målet oftast att klandra honom eller henne negativt beteende, uppmuntra en ursäkt och ett löfte att inte upprepa beteendet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.