Vad betyder "E Pluribus Unum" Mean?

Frasen "E Pluribus Unum" är latin och översätts ordagrant som "av många, en. " Många är bekanta med denna fras av sammanhanget i det kungliga sigillet från USA, som visas på vissa amerikanska valuta och dokument regeringen. Flera organisationer har också antagit "E Pluribus Unum" som deras motton, både i USA och utomlands.

Denna fras har skumma ursprung som är svårfångade. En liknande frasen visas i verk av Vergilius, särskilt i ett recept på sallad, eller åtminstone så hävdar Bill Bryson i Made in America , en undersökning av amerikansk engelska. Termen användes också av Gentlemen's Magazine , en populär publikation bland överklassen i 18th century. Varje år offentliggörandet skulle skriva ut ett "E Pluribus Unum" problemet med det bästa arbetet från föregående år, och utan tvekan den övre klassen amerikanerna i regeringen i den framväxande nationen skulle ha varit förtrogen med tidningen och denna årliga "best of" frågan.

Oavsett ursprung, "E Pluribus Unum" antogs av kongressen 1782 som ett officiellt motto, tillsammans med "annuit coeptis" (han har godkänt vårt företag) och "Novus Ordo seclorum" (en ny order för åldrar). Nästan omedelbart var meningen att integreras i att utarbeta förslag till stora sigill i USA, och 1795 var det också visas på amerikanska valutan. Förresten, amerikanska valutan var inte allmänt standardiserade fram till mitten av 19th century: före denna period, banker fritt tryckt sin egen valuta, och butiksinnehavare var också tvungen att acceptera utländsk valuta, hålla en formidabel bord av växelkurserna i deras huvuden.

På stora sigill i USA, "E Pluribus Unum" visas i rutan hålls i näbben på den amerikanska örnen. Den upptagen Eagle är också innehar en olivkvist och ett koger med pilar i sin vänstra och högra klor, respectively. Frasen är tänkt att symbolisera föreningen av de 13 ursprungliga kolonierna och deras nära relation med den federala regeringen. Med tiden har man också tagit "E Pluribus Unum" att hänvisa till den etniska mångfalden i USA.

Mottot visas på alla moderna amerikanska valutan, ibland tillsammans med örnen och oftare självständigt. Den stora sigill USA är även med på amerikanska pass, statliga handlingar, räkningar som har undertecknats i lag, fördrag och andra formella meddelanden från den amerikanska regeringen. För övrigt är statssekreteraren uppfödaren av de officiella fysiska sigill i USA, som används över 2000 gånger per år på officiella dokument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.