Vad betyder "Blood Runs Cold" Mean?

Om en person hörs att uttala orden "mitt blod kör kallt" är det oftast innebar att antyda att han varit rädd utan sans och vett av någonting heller sett, hört eller upplevt. Uttalandet innebär egentligen mycket mer än bara skräck. I de flesta fall hänvisning skulle vara att leva i djupaste skräck, en skräck som gränsar till hysteri, eller en överväldigande känsla av nära förestående undergång.

Vanligtvis kommer tanken på blod rinnande kallt på grund av åtgärder som utförs av en människa. Beskrivningen av ett fruktansvärt brott, en särskilt avskyvärd kommentar, eller åsynen av något ohyggliga kunde motivera verbalization ett sådant uttryck. Däremot kan effekten uppstår också ur visar en skrämmande scen i naturen. Kommer över en hungrig grizzlybjörn i en djup skog kunde göra en persons blod få kallt. Även en film om genomsyras tillräckligt med våld och förödelse, kan framkalla känslan av blodet rinnande kallt.

Naturligtvis skulle det också finnas en teknisk aspekt som blir följden när en person säger att hans blod går kallt. Blod i kroppen fryser faktiskt till mellan cirka 23 och 28 grader Fahrenheit (-2 till -5 grader Celsius). Detta är något av en skräckinjagande bild i sig, och tanken på att ditt blod bottenfrysa kan orsaka ditt blod för att få kallt om man begrundar det för djupt. "Blood Runs kall", är ett idiomatiskt uttryck, troligen en av amerikansk härledning. Det har nästan blivit något av en kliché i böcker, noveller och texter song. Den engelska rockband, Def Leppard, skisserat en låt på sin 1996 "Slang med titeln" Album Blood Runs Cold . Även på den internationellt bästsäljande, 1981 album Freeze Frame , den amerikanska J. Geils Band ingår frasen med hitsingeln "Centerfold. " Sist men långtifrån minst, en variant av "Blood Runs Cold" förevigades författaren Truman Capote i sin roman 1966, In Cold Blood . Sen igen, om din blod verkar vara igång lite kallt, kan du drabbad början stadier av hypotermi. Hypotermi kan ställa in den när kroppen kärntemperatur sjunker under 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius). Döden från hypotermi sker när kroppens kärntemperatur sjunker under 86 grader Fahrenheit (30 grader).

alltså att undvika att blodet rinnande kallt det är tillrådligt att klä sig varmt, undvika mord scener, avstå från att bli vän med seriemördare, och undvika krig zoner. För vissa, avstå från upprepade visningar av Night of the Living Dead är också en klok politik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.