Vad betyder "A Penny Saved" Mean?

en slant sparad rör sig vanligen om hela citatet "en sparad krona är en krona förtjänat. " Det gamla ordspråket är lite utmanande att förstå, eftersom folk inte kan tjäna samma öre två gånger. Det gäller idén om svårigheten att vara sparsam och spara pengar. Utgifterna ett öre, eller annat belopp, innebär att personen inte längre har den i sin ägo, samtidigt som man sparar det betyder att han fortfarande kan räkna det som något intjänade och något höll.

Ett annat sätt att tolka denna maxim är att säga att sparandet är också fungera. Sparande är en annan form av tjäna pengar, eftersom det kan ta arbete inte tillbringar öre. På ett sätt, den person som sparar fungerar två gånger för öre, en gång för att först förtjäna den, och sedan igen för att inte spendera dem. Alternativt kan en penny på ett sparkonto tjäna pengar, som beviljas i mycket långsam takt. Denna mening kan inte ha varit avsett med initial användning av uttrycket.

De flesta attribut "en sparad krona är en krona tjänade" till Benjamin Franklin, och en version av detta citat inte finns med i 1737-versionen av Franklins Poor Richard's Almanack , men det exakta citatet är inte Franklin's. I stället säger han att den krona som sparas är "TVÅ PENCE klar. " Versioner av denna sentens förekommer nästan 100 år innan Franklin's publikation om han kan ha populariserade känsla.

George Herbert, brittisk präst, använde det i sin bok 1640 Ordspråksboken , och det användes av en annan brittisk minister i 1661. 1695 ytterligare en version av ordspråk förekommer i Edward Ravenscroft pjäs Canterbury Gäster . Det är uppenbart att Franklin uppfann inte att säga, och var bara en av en lång rad av människor som använde det. Dessutom är varje säger något annorlunda. Herbert kallar öre två gånger räddat mig, Fuller kallar det ett öre gjorts och Ravenscroft kallar det ett öre fick. Den moderna säga, där sparade öre blir en intjänad krona kanske inte har utvecklats fram till början 20th century. P. G. Wodehouse använder den mest kända formen av ordspråket i sin bok Exceptionellt Jeeves . Idén att försörja den penny inte nödvändigtvis var underförstått i det ursprungliga formuleringar. De flesta kommer närmare att säga att om en person sparar ett öre, de fortfarande har det, eller "en sparad krona är en krona fick" för att citera Charles Dickens 'early 19th century novel Bleak House .

Med tanke på devalverades öre i modern tid, har kanske lagt till en ny variant av gamla spara. I stället för den slant som tjänat "en sparad krona är en krona föraktade. " Det är sant folk behöver inte leta länge för att hitta pennies strö på marken, eftersom enda mynt av detta värde besitter lite köpkraft. Å andra sidan, samla dem alla och placera dem genom ett mynt maskin och de kan verkligen företräder besparingar. Många håller förändring och burkar öre hemma att deponera alla Loose Change, och efter en stund dessa sparade ören och annan valuta kan lägga upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.