Vad är några kända Wrong Headlines?

Tidningar gör misstag i sina rubriker oftare än vad många inser, men några fel rubriker verkligen sticker ut i tidningen historia. Fel rubriker antingen lämna uppgifter radikalt felaktigt, eller rapportera händelser som aldrig inträffat. I modern tid är sådana rubriker som ibland uppstår vid datorfel, som tekniker är ivriga att få nyheter i tryck, och de missar något som liknar en platshållare i en rubrik, eller en felaktig rubrik kastats upp för att få en uppfattning om avstånd.

Troligtvis den mest kända fel rubrik i den amerikanska historien framträdde den 3 November, 1948, då Chicago Tribune proklamerade "DEWEY nederlag Truman. "I själva verket vann Truman 1948 Presidentvalet i USA, och det finns en bild av smirking ordförande svingar ett exemplar av den ökända papper som bevisar det. Medan inledningsvis ganska generad, som man kunde föreställa sig, papperet senare tog händelsen i steg, göra den till en löpande skämt.

många felaktiga rubriker är av politisk karaktär. Medborgarna kräver information om val och politiska frågor hela tiden, så många tidningar att göra misstag i sin iver. Speciellt när det gäller presidentvalet, är det vanligt att två artiklar som ska skrivas i förväg, vilket gör att papper till facket vinnarens artikeln så snart en vinnare tillkännages. Det innebär ibland att fel artikel publiceras, som 1948 och 1916, då Howard Hughes tillkännagavs vinnaren av presidentvalet i flera områden i USA.

Politiska fel rubrikerna har också felaktigt olika val resultat och kandidater till vice ordförandeskapet, med Gerald Ford utlyses på den republikanska biljett 1980 och Dick Gephardt 2004, då varken mannen hade accepterat facket. I lokala val, är det vanligt att se fel, särskilt på papper med snäva tidsramar.

Fel rubriker också fokusera på katastrofer av allmänt intresse, såsom förlisningen av Titanic 1912 och Sago Mine Disaster under 2006. 1912, pågår begränsad information, hävdade många tidningar tillförsikt att fartyget hade sparats, endast New York Times var beredd att gå ut på ett ben och säger att fartyget hade sjunkit, senare har visat sig korrekt. Under 2006 har flera stora medier inverterad misstag antalet sparade och död, förkunnar alla utom en gruvarbetare räddades, när i själva verket motsatsen var fallet. I pågående katastrofer, felaktiga rubriker felaktig dödssiffrorna är mycket vanliga.

En annan vanlig källa till fel rubriker är dödsrunan sidan. Fidel Castro, Nelson Mandela, Rudyard Kipling, Arthur C. Clarke, Joe DiMaggio, Yassir Arafat, Johannes Paulus II, Benedictus XV, och många andra har förklarats död före sin tid. Felaktiga dödsannonser är vanliga när en större offentlig person är i ett allvarligt medicinskt tillstånd, och ibland är de publiceras helt av misstag, som till exempel på CNN: s hemsida under 2003.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.