Vad är några exempel på 1920-talet Slang?

1920-talet var en färgstark decennium i både Europa och Amerika, inklämt mellan det svåra i de båda världskrigen. Särskilt i USA var 1920 också tillsammans med en svindlande mängd slang, vilket till största delen används av ungdomar. Många fraser från 1920 slang används fortfarande i modern engelska, vilket är fallet med termer som "baby" för älskling, "hångel" för upprättande, "John" för toalett och "Joe" för kaffe. Andra har fallit i glömska, bara för att återuppstå i filmer och böcker som firar 1920-talet.

1920-slang är ofta relaterade till alkohol och ha en god tid, eftersom Förbud sätta en premie på båda dessa saker. Den slang speglar också förändras moral och idéer, särskilt kring sexualitet. Flappers, unga kvinnor som haft risque kläder och sent på kvällen dans, flödade, liksom daddys, rika äldre män, att stödja dem. Många 1920-slang tyder också på en känsla av nöje och mischievousness, som båda körde skenande under 1920. En attraktiv kvinna i 1920-slang var en Saba, medan en man var Sheik. De två kan tillbringa en natt på Snuggle Bunny, baksätet på en bil, under förutsättning varken upchucked från att dricka för mycket Hooch. En kvinna kan också bromsa om rättegången genom att förklara "bankens stängd" eller hon kan vara en våt filt och vill gå hem tidigt. Människor som gick ute sent kallades ugglor i 1920-slang, en term som har uthärdat denna dag.

Något särskilt utmärkt kan vara bee knän, kattens pyjamas, eller kattens mjau. En kvinna kan få framträder i hennes HÖGTIDSBLÅSA efter en sen kväll på stan, vilket innebär att hon lade försiktigt i hennes utseende och bar hennes finaste kläder. Efter en blind date, kan en eller flera deltagare bära en fackla för andra, förutsatt att ingen fick smackade på kyssas, eller mun. Vara en god hoofer, dansare, var också en värdefull egenskap.

Med tanke på den straffrättsliga atmosfären av 1920-talet, bör det inte komma som någon överraskning att många 1920-slang hade anknytning till brottslig verksamhet. Någon kan vara på rymmen från ludd, anger att de undviker polisen, eller "på nivån" för laglydiga och rimligt. I en hårig situation, kan någon bli syndabocken, tog straffet eller är utformade för ett brott. När en led eller klubb var razzia skulle celebrants vanligtvis snabbstopp i ett försök att undvika att drabbas av sanktioner. I 1920-talets slang, kan en anläggning vara Ritzy, liksom hotellkedja, vilket innebär att det var väldigt trevligt. Folk råddes att inte vidta några trä Nickels, ett färgglatt sätt att säga "Var inte dum," och eftersläntrare skulle förmanas att "få en vicka på" för "Get moving!" Och givetvis, påmindes människor att "Sköt dig själv bivax" om de blev för nyfikna.

får den långsiktiga uthålligheten hos många 1920-slang vara relaterat till en allmän förhärligande av den eran. Det är förmodligen också på det faktum att 1920-talet markerade en tydlig förändring i attityder, särskilt för ungdomar, och det banade väg för många andra saker, som en spridning av jazz till damernas befrielserörelsen. Således nybildningar av 1920-talet håller särskilt resonans eftersom många av dem beskriver nya koncept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.