Vad är några Book Club Frågor?

Ett av de mest givande sätten att läsa en bok är att bilda en bokklubb och diskutera alla aspekter av berättelsen med en grupp full av långtgående åsikter. Underlätta sådana grupper kräver en bra lista med frågor bokklubb, eller ämnen för gnistbildning fördjupade samtal i gruppen. Medan specifika Book Club frågor kommer att variera beroende på människorna i gruppen och boken valt att läsas, kan några allmänna riktlinjer som hjälper dig att upprätta en lista med starka frågorna för att få gruppen att tänka och diskutera snabbt och livfullt.

Först och främst, för att bilda dina frågor bok klubb, måste du läsa boken noga och beskriva viktiga tomten punkter, karaktärer, händelser och symboler i hela texten. En bra fråga att börja med är "Vem är din favorit karaktär och varför?" Denna fråga lämpar sig för ytterligare diskussion, exempelvis hur denna karaktär påverkar andra karaktärer eller händelser. Även om det är en stor fråga, gör det varje medlem i bokklubben att väga in med sitt yttrande, och detta kan leda till meningsskiljaktigheter eller efterföljande frågor bland medlemmarna.

Book Club frågor gräva ofta olika aspekter av berättelsen inte annat framgår vid första läsa. Till exempel överväga att be om metaforer i hela historien, och om någon av dessa metaforer avser ett motiv-eller återkommande tema. Ofta författare kommer att inrikta sin berättelse på en central idé, och för att identifiera denna idé kommer att leda till efterföljande frågor bokklubb såsom "Varför tror du att författaren har valt att berätta sin historia på detta sätt?" eller "Vad ledtrådar ser ni leder till att du tro [blank] kan vara ett centralt tema?"

Book Club frågor också ofta leda till mycket spekulationer. En bra bok klubb fråga kan vara: "Om du hade skrivit historien, vad skulle du förändra?" eller, "Tror du att det slutar skulle ha blivit annorlunda om X hade förändrats?" Gör det möjligt för läsarna att spekulera i hur karaktärerna kan ha utvecklats annorlunda-eller hur förlopp kan ha förändrats-ger läsaren en chans att Flex sin kreativa muskler också, skapa ett band mellan läsaren och berättelsen. Oavsett Book Club frågor du ställer, vara säker på att anpassa dem specifikt till historia du har läst, och som regel börjar med breda frågor och sedan begränsa sökningen. Detta kommer att möjliggöra en smidig och intressant sammanträde med tankeväckande frågor bokklubb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.