Vad är en "ljus i slutet av tunneln"?

metafor ljus i slutet av tunneln rör i allmänhet första strimma av hopp eller de första tecknen på räddning från en desperat och hopplös kombination av omständigheter. Människor fångade i en riktig underjordisk tunnel eller grotta ofta blir avskräckta efter timmars vandring i totalt mörker och osäkerhet. Spotting ett ljus i slutet av tunneln skulle vara ett tecken på deras kamp snart skulle vara över och fly nu skulle vara möjligt.

bildligt talat, ett ljus i slutet av tunneln skulle signalera slutet av osäkerhet eller tvivel. En plötslig uppgång i aktiemarknaden, till exempel, skulle kunna karakteriseras som ett ljus i slutet av tunneln för investerarna kämpar genom en ekonomi i recession. Ett beslut om att dra tillbaka trupperna från en krigszon kan också ses som ett ljus i slutet av tunneln för soldaternas berörda familjerna om deras säkerhet. Det första tecknet på en positiv förändring av kurs och resultat är med rätta kan betecknas som ljuset i slutet av tunneln. Det är viktigt att notera att det första ljuset i slutet av tunneln är inte nödvändigtvis en garanti för ett mer positivt resultat. Det fortfarande kan finnas ett antal hinder som måste övervinnas eller avgörande beslut att göra innan källan till ljuset nås. Som en mer cynisk uttryck anger får ljuset i tunnelns slut visar sig vara ett tåg. Betydelsen av det första tecknet på ljus är en välbehövlig förslag av hopp, som ofta motiverar människor att hålla sig med en förnyad känsla av ändamål.

finns tunnlar ses ofta som människan skapade strukturer, huggen ur berg eller underjordiska gångar för ett högre syfte. Det antagandet är att de flesta tunnlar har en ingång och en utgång, men efter vägen mot dessa lösningar kan vara en lång och frustrerande erfarenhet. Efter timmars vandring genom en mörk, kall tunnel, är det lätt att se varför den första ljusglimt skulle anses vara inspirerande. Metafor för att finna hopp i slutet av en lång, är svår resa verkligen är jämförbar med skönja ljuset i slutet av en riktig tunnel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.