Vad är en Million Dollar vokabulär?

Människor i näringslivet ofta bedöms efter hur effektivt de kommunicerar. Det sätt på vilket en person talar lämnar ett intryck-antingen sant eller falskt-om denna persons intelligens, bakgrund, utbildning och jobb status. En individ med ett omfattande ordförråd kommer att göra en mycket mer kraftfull första intryck än en som saknar inom detta område, oavsett hur intelligenta eller välutbildade än må vara. Genom att använda ord med makt, påverkan och effekter, eller en miljon dollar ordförråd, kan en person höja sin kommunikation och öka intjäningsförmågan.

god kommunikationsförmåga är viktigt i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. En Kandidaten kan ha alla nödvändiga kvalifikationer, men förlora jobbet till en person som har bättre möjligheter att verbalt uttrycka sina idéer. Men idén om en miljon dollar ordförråd tar detta ett steg längre och fokuserar på att välja ut specifika ord som har visat sig bidra till en känsla av makt och framgång. Ord betraktas som en del av en miljon dollar ordförråd inte nödvändigtvis är otydliga eller komplicerade, utan de är ord som kan vara mindre ofta och eftersom de är mindre vanligt, förmedla en känsla av makt och förtroende. Det bästa sättet att illustrera makt miljoner dollar ordförråd är att citera illustrationer maktens ord. Till exempel använder ordet "MOD" för att beskriva en persons initiativ eller mod är mycket effektivare än "nerv" eller "mod". "Augment" är mycket starkare än "lägg till" eller "öka. " Använder "kontrollera" snarare än "reda" eller "upptäcka" förmedlar mer självförtroende. "Exemplar" eller "paradigm" är mycket starkare ord än "exempel" eller "Standard". En snabb sökning på Internet visar på ett antal olika träningsprogram för att lära sig grunderna för att uppnå en miljon dollar ordförråd. Det finns även böcker, cd-skivor och DVD-skivor som kan köpas för detta ändamål. Men det finns också åtgärder för att en person kan ta sig för att bygga sin egen miljoner dollar ordförråd, och dessa är gratis.

  • 1. Förhöj din nivå av lektyr. Om du har läst kvällspressen och romaner romantik, är det dags att slå upp och utsätta sig för en högre kvalitet för att skriva.
  • 2. Använd Thesaurus. När du skriver ett dokument i Microsoft Word, använda den inbyggda Synonymordbok på fliken Verktyg att överväga alternativa ord val i centrala meningar. Till exempel i föregående mening ersätta ordet "använda" för "användning" ger mening mer styrka.
  • 3. Åta sig att utgifterna 30 minuter per dag forskar nya ord och öva deras användning i ett försök att bygga din egen miljoner dollar ordförråd.

Bygga en miljon dollar vokabulär kan bidra till att öka intjäningsförmågan och förmedla en känsla av makt och prestige. Det är en relativt enkel strävan, men ett som är värt investeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.