Vad är en Damascus Road Konvertering?

från den bibliska berättelsen om aposteln Paulus, en Damascus Road Omvandling hänvisar till ett abrupt omkring ansikte på en allvarlig fråga om religion, politik eller filosofi. En enda, dramatisk händelse gör att en person som ska anpassas till något som de tidigare funna styggelse. Exempelvis kan någon uppleva en Damascus Road omvandling om de protesterade mot ett försök att konvertera parkeringsplatser i ett område park, men efter att ha lyssnat på ett kommunfullmäktige möte för att diskutera planen, de blir en talesman för parken.

Beskrivningen av en Damascus Road Konvertering ursprung med en biblisk berättelse om en romersk medborgare inställd på att förfölja de kristna som blev en av de viktigaste profeterna. Saul arbetade i Jerusalem, vilket gör det svårare för judar att utöva sin religion i sin nya religion. När han gick på vägen till en annan stad, Damaskus, som avser att fängsla fler judar, en stor ljusblixt åtföljas Guds röst. Sauls uppmärksamhet kom till hans kraftiga förföljelse, och han blev förblindad faktiskt av ljusstyrkan. Han fortsatte till Damaskus, där han återfick sin vision och omvandlades till ett annat sätt att tänka, i linje med judarna. Han fick ett nytt namn, Paul, att visa att han total omvandling.

gemensamt språk har antagit denna historia att anspelar på möjligheten att en persons grundläggande syn på livet kan vara helt förändras i ett enda ögonblick. Många förändringar sker gradvis, såsom att utveckla olika politiska åsikter från sina föräldrar efter att gå iväg till college. Ännu en gång någon har aktivt arbetat emot något, och plötsligt inser att de borde arbeta lika aktivt till förmån för det, kan man säga att han eller hon har konverterats till ny sak.

Intervjuer, artiklar, kolumner och bloggar ofta missbruk "Damascus Road Conversion" genom att minska det till en ringa, obetydlig förändring. Det skulle inte vara lämpligt att använda, till exempel, om du berättade för någon man inte gillar en låt som du hörde på radion, men när du hört hela albumet, bestämde du musikalartist var ett geni. En sann Damascus Road ombyggnad bör vara dramatisk, djup och långvarig, men inte nödvändigtvis religiös. En stor karriär förändring skulle söka ett annat lands medborgarskap eller byta politiska partierna bli bättre exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.