Vad är det roligaste Joke Ever Told?

tanke på all den mångfald förknippas med humor, det roligaste skämt du någonsin hört är förmodligen mycket olikt det roligaste skämtet någonsin sagt. Det har gjorts många försök genom åren att kvantifiera de roligaste skämtet någonsin sagt, men dessa studier tycks delas längs kultur, kön och linjer ålder. Vissa tycker fysisk humor vara överlägsen, medan andra njuta smarta ordlekar eller sexuella insinuationer. Det roligaste skämtet berättat att en sju år gammal pojke kan betyda något för att en åttio år gammal kvinna, till exempel, vilket gör att definiera en allmänt accepterad skämt mycket svårare. Den brittiska komedin truppen Monty Python en gång gjort en skiss med titeln "Funniest Joke i världen" som vackert illustrerar svårigheten att finna den roligaste skämtet någonsin sagt. Utgångspunkten för skissen var uppfinningen av ett skämt så munter att alla som hörde det genast dog av skratt. När nyheten om detta mördare skämt nått den brittiska militären, beordrade de den översatts till tyska för att användas som ett slagfält vapen. Långt ifrån det roligaste skämtet någonsin berättade dock själva skämtet en ofattbar bit splittrade tyska: "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!" En mycket bokstavlig Engelsk översättning: "När är det nu-bit (git) och (Slotermeyer): Ja! (Beiher) hund eller pinball trä (gersput )!"

Ett senare försök att kvantifiera det roligaste skämtet någonsin sagt avslöjade många skillnader längs kultur, ålder och kön linjer. Män tenderade att njuta mer aggressiva skämt, tillsammans med de så kallade "smutsiga skämt" featuring sexuell eller scatological referenser. Kvinnor trodde det roligaste skämtet någonsin sagt inblandade smarta ordlekar eller ordlekar. Barn tenderade att njuta av gåtor eller uppenbara fysiska humor. Enligt forskarna, ämnen alla prov som är erkänt av humor i följande skämt, tillräckligt för att leda forskarna till slutsatsen att detta är det roligaste skämtet någonsin sagt . . .

ett par nya Jersey jägare är ute i skogen när en av dem faller till marken. Han verkar inte kunna andas, hans ögon rullade tillbaka i huvudet. Den andra killen piskor fram sin mobiltelefon och ringer räddningstjänsten. Han flämtar till operatören, "Min vän är död! Vad kan jag göra?" Operatören, i en lugn lugnande röst säger: "Ta det lugnt. Jag kan hjälpa. Låt oss först se till att han är död. " Det finns en tystnad, sedan ett skott hörs. The guy's röst kommer tillbaka på linjen. Han säger: "OK, nu då?"

Detta kanske eller kanske inte är den roligaste skämt någonsin sagt, men det gjorde vädjar till nästan varje grupp som deltar i studien. Det kan hävdas att ett skämt förmåner från leverans så mycket från själva orden. En skicklig komisk kunde locka fram mer skratt från en mindre-än-stellära skämt än en vanlig människa kunde. Individens känsla för humor är ofta formad av unika livserfarenheter och personlighet, så det alltid kommer att vara en subjektiv faktor när man väljer den roligaste skämtet någonsin sagt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.