Vad är det kinesiska rummet Argument?

kinesiska rummet argumentet är ett tankeexperiment som är utformad för att motbevisa konventionella idéer om artificiell intelligens. Enligt John Searle, mannen som föreslog den kinesiska rummet Argument, detta tankeexperiment visar att datorer inte kan sägas ha en verklig känsla av tanke eller förståelse av naturligt språk. Istället föreslog olika former av artificiell intelligens är mycket mer än avancerade signal processorer. Naturligtvis har denna teori flera motståndare i artificiell intelligens samhället. I det kinesiska rummet Argument, människor första gången ombeds föreställa sig en dator som har programmerats att konversera på kinesiska så övertygande, att det passerar Turing Test, vilket innebär att en människa skulle misstag datorn för en annan människa. Därefter är ett uppdrag att föreställa sig en talare av det engelska språket sitter i ett rum som innehåller Engelsk riktningar för att bemöta det material som presenteras på kinesiska, t. ex. manualer, diagram och så vidare.

Nästa, någon på utsidan av rummet passerar en lapp med en fråga på kinesiska till den person på insidan. Använda engelska riktningar, ett svar på frågan är formulerad, och gick tillbaka genom. Detta utbyte fortsätter, med den person på utsidan av rummet fullt tro att personen på insidan kan tala kinesiska. I själva verket kan en person på insidan inte tala eller skriva på kinesiska, de frågor meningslösa klotter. Istället ser personen i rummet efter mönster, symboler, och syntax och använda dessa som ledtrådar för att svara på frågorna. Även om personen i rummet har lurat personen på utsidan, kan han eller hon inte riktigt sägas vara samtalade på kinesiska.

Med detta scenario som exempel, föreslår Searle att maskiner som "talar" i naturliga språk är inte i själva verket använder dessa språk överhuvudtaget. Enligt den kinesiska rummet Argument, är dessa maskiner istället om att tolka symboler och letar efter mönster som kan användas för att formulera övertygande svar. Därför föreslog han i ett 1980 papper är det omöjligt att skapa en verklig artificiell intelligens, eftersom förståelse av naturligt språk är en nyckel till intelligens och självständigt tänkande.

har alla typer av argument har använts för att vederlägga den kinesiska rummet Argument, såsom system svar, som påpekar att rummet är som ett system, och därför systemet som en helhet förstår och kan kommunicera på kinesiska, även om enskilda komponenter kunde inte. Dessa argument används för att främja studier av artificiell intelligens, förutom att användas i ett försök att bemöta den kinesiska rummet Argument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.