Vad är demonstrativ adjektiv?

I det engelska språket, det finns fyra ord som kan användas som demonstrativa determiners, mer känd som demonstrativ adjektiv eller demonstrativa pronomen beroende på ändamålet i en mening. De fyra vanligaste demonstrativa adjektiv på engelska detta, att dessa och de . här och att hänvisar till singular substantiv, medan dessa och dessa hänvisar till plural substantiv. Vad demonstrativ adjektiv göra är att utse ett särskilt substantiv i stället för en allmän substantiv inledas med en, en eller : "Jag vill att par byxor," den här skjortan är inte ren, gör "" dessa skor inte matchen "" Dessa handdukar luktar konstigt. "Läsaren bör förstå exakt vilket objekt som talaren hänvisar till i varje mening. Ibland hjälper det att bilda sig en mental bild av talarens fysiskt påpeka, eller visa , den specifika substantivet i fråga.

En annan uppgift som demonstrativ adjektiv är inrättandet av avstånd från högtalaren. Den demonstrativa adjektiven detta och dessa innebär att objektet relativt nära högtalaren. När en person skriver "Jag vill att denna box flyttat till ett annat rum, till exempel bör läsaren få intryck av boxen är fysiskt nära högtalaren. Om en mening lyder "Jag vill att dessa saker borta när jag återvänder," läsaren ska inse föremålen är relativt nära. Singularis detta och pluralis här visar båda närhet. Den demonstrativ adjektiven det och de , om Däremot innebär ett visst avstånd från högtalaren. En mening kan läsa "att klocka behöver justeras," eller "de där kläderna behöver fällas ihop och tas bort. " En läsare ska kunna lägga till orden borta när man läser en mening som innehåller den eller de . Vid ett tillfälle i historien, fanns även två andra demonstrativ adjektiv i allmänt bruk, yon och borta . Yon och borta, som till stor del har fallit ur populära användning, innebar en ännu större fysiska avståndet mellan talaren och objekt (s): "Hunden sover i YON byggnad" eller "Arbetarna är fastställande DÄR byggnad".

När demonstrativ adjektiv används av sig själva i stället för ett egennamn, anses de demonstrativa pronomen. En mening innehåller demonstrativa pronomen kan läsa "Det här är den sortens ställe många drömmer om just nu" eller "dessa är de tider som försöker mäns själar. "Talaren kunde ha använt här eller dessa som påtagliga adjektiv, som i" Dessa tider försöker mäns själar. "Men läsaren bör förstå det underförstådda referens. Felaktig användning av en demonstrativa pronomen, kan dock skapa förvirring och tvetydighet: "Mannen halkade på ett bananskal och en polisman sprang för att hjälpa honom. Detta gjorde alla barn skratta. "Den demonstrativa pronomenet detta skulle kunna hänvisa till antingen mannen eller den polis agerande, vilket gör att meningen förvirrande för läsaren. Demonstrativa adjektiv bör endast användas som demonstrativa pronomen så länge som referens är klar och otvetydig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.