Vad är Transcendental Meditation?

Transcendental Meditation (eller TM) är en teknik för att få djup vila som ger balans i kropp och sinne. Fördelar kan uppnås genom den naturliga självläkande processer som livade genom utsättning av stress genom att övervinna, eller tillämpning av tekniken.

Maharishi Mahesh Yogi (MY), född i Indien 1917, väckte Transcendental Meditation till USA. Som ung man som han tog examen i fysik från Allahabad University och studerade därefter i tidigare Shankaracharya av Jyotir Math, Swami Brahmananda Saraswati, mer känd som Guru Dev , som betyder "gudomlig lärare. "Efter Guru Dev död 1953, blev Maharishi en tillbakadragna munk innan han återvände till städerna för att börja undervisa Transcendental Meditation tekniken år 1955 och 1957. Han tillkännagav planer på att sprida det till världen. Det tysthet ökat i popularitet under 60-talet och 70-talen när personligheter som Mia Farrow, The Beatles och andra som besökte Indien för att träffa Maharishi och lära sig Transcendental Meditation. En ideell organisation som grundades kallad Movement och utövare av Transcendental Meditation fick instruktioner från MY i Science of Creative Intelligence för att bli lärare i teknik. Transcendental Meditation har varit framgångsrik sedan med utövare i hela världen från alla samhällsområden och religiös bakgrund. Det mest unika med Transcendental Meditation är att det är den enda meditationsteknik som har över 500 oberoende vetenskapliga studier som stödjer dess fordringar. Dessa studier genomfördes på över 200 oberoende universitet och forskningsinstitut i 33 länder om olika fördelar av tekniken, och resultaten har publicerats i mer än 100 ansedda vetenskapliga tidskrifter. Exempel Scientific American, International Journal of Neuroscience, Science, American Journal of Physiology, American Journal of Cardiology, Journal of the Canadian Medical Association och British Journal of Educational Psychology. En av styrkan i Transcendental Meditation är att det inte handlar om en religiös tro av något slag. Faktum är att människor som inte tror att Transcendental Meditation kommer att arbeta uppmuntras att prova det. Nyckeln till framgång är enkelt att skapa ett tillstånd av vilsam vakenhet där sinne och kropp är i ett mycket djupt tillstånd av vila, men helt medveten. Genom vetenskaplig kartläggning av hjärnvågorna verksamhet konstaterades detta tillstånd är kvart medvetandetillstånd, av olika kvalitet från sova, vakna eller drömmer medvetandetillstånd. Man tror att genom detta medvetandetillstånd är kroppen fylls på och en mängd hälsofördelar är naturligt framställda. En del människor tror på vad som kallats "den Maharishi Effect"-när 1% av en lokaliserad befolkning är praktiserande Transcendental Meditation, livskvaliteten förbättras i hela samhället , som visas med minskad brottslighet och sjukdom. Detta är något Maharishi själv förutspådde så långt tillbaka som 1970-talet.

1971 Maharishi grundade ackrediterade universitet, Maharishi International University (MIU) i Fairfield Iowa, för " Consciousness-Based Education. " Han grundade också Maharishi Öppna universitetet bland andra institutioner. Han återupplivas intresse för ayurvedisk medicin och är för närvarande inriktat på att hjälpa till att skapa fred i världen genom att stora grupper av människor som utövar Transcendental Meditation tillsammans i olika delar av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.