Vad är The Adventures of Tom Sawyer?

Tom Sawyers äventyr är Mark Twain (Samuel Clemens) roman, som först publicerades 1876. Den introducerar läsaren att inte bara karaktären av Tom, men också att Huckleberry Finn, en viktig karaktär i litteraturhistorien och i den litterära kanon. Till skillnad från Twains 1884 roman , som anses av många vara en av de viktigaste arbetena i amerikansk litteratur, Tom Sawyers äventyr är ofta klassade som ett barns berättelse, och inte innehåller samma litterära förtjänsten Huckleberry Finn . Den berättelse som finns i Tom Sawyers äventyr är verkligen en mycket "lättare" bok med mindre mogna teman och mer tendenser eskapistiska. Detta innebär inte nödvändigtvis att det bör undantas från kategorin "litteratur. " Som författare av barnböcker som JK Rowling har visat, ibland "lättare frågor för barn" är så välskrivna som djupare ämnen. Det är sant att romanen först inte inspirera överväldigande kärlek och tillgivenhet av läsarna. Ändå Tom Sawyers äventyr gjorde växa på läsaren efter ett tag, och var intensivt populär i början 20th century.

Läsarna av alla slag kan finna mycket som är sant i Tom Sawyers äventyr . Tom är en sympatisk pojke, mycket mer benägen till lek än arbete eller skola, som är uppfostrades av sin faster Polly i före inbördeskriget syd. Även i början av romanen är en serie vinjetter, den mest kända av dessa är Tom förmåga att lura flera andra barn i whitewashing ett stängsel för honom genom att göra det verka som det mest önskvärda uppgiften i världen lägger romanen snart ut på huvudsakliga inriktning: Tom önskan att avslöja onda uppgifter INDIAN Joe och att avslöja en stor nedgrävd skatt. Det finns flera värdig scener i Tom Sawyers äventyr som bär upp. Trots undviker arbete, driver Tom under en fin moralisk kod. När kallade att vittna vid Muff Potter rättegång riskerar han sitt eget liv genom att relatera att det var verkligen INDIAN Joe som dödade Dr Robinson. Senare i boken, låter han stadens myndigheter vet att INDIAN Joe utsöndras i grottor upptäckte han med sin kärlek Becky Thatcher på hennes födelsedag. Ännu en helt underbar scen är Tom och Huck vilja att delta i sin egen begravning, efter att de har rymt för att spela pirater för ett par dagar.

Tom Sawyer slutar på en oskyldig och entydiga notera, och Tom har genomgått några förändringar som ett tecken. INDIAN Joe upptäcks död, och Tom och Huck hitta en enorm gömda skatter som gör dem båda rika. Karaktären är densamma genom flera uppföljare, ser på världen som spelar och som innehar en Peter Pan hänsyn inte vill växa upp. Detsamma kan inte sägas om Huck, som genomgår väsentliga förändringar Huckleberry Finn och i en utsträckning studsar Tom's pojkaktiga frodighet i sitt korta framträdande i boken. Deras förhållande är återställd till ljusare hjärtan uppföljare Tom Sawyer Abroad och Tom Sawyer, Detective , som båda är första person berättelser av Huck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.