Vad är Shakespeares komedier?

William Shakespeare komedier var skälet till att han tidigt framgång i London. De spelar ofta kretsar kring äktenskap och frågor familj och ha lyckliga slut. Shakespeares komedier utvecklats under sin karriär, förlorar mycket av det fräcka humor i sina tidiga verk, och även närma mörk eller svart humor i hans sista låtar.

The Comedy of Errors bedöms vara Shakespeares tidigaste komedi, skriven omkring 1592. Pjäsen har en separerad uppsättning av ädel enäggstvillingar, som råkar ha anställda som också är en uppsättning åtskilda enäggstvillingar. Pjäsen är en av Shakespeares kortaste, och är starkt beroende av sight-gags fel på personen, en mycket vanlig enhet i Shakespeares komedier. Den senare comedy, Trettondagsafton liknande funktioner tvillingar, men är ännu mer förvirrande eftersom en tvilling är manlig och den andra kvinnlig.

Two Gentlemen of Verona , har den minsta rösterna i något av Shakespeare, och är det första av Shakespeares komedier införa ett annat gemensamt tema, kvinnor klä sig som män. I pjäsen, Julia klär sig som en pojke och klär sig som hennes fästman sida, för att följa honom till Milano. Tyvärr upptäcker hon att han har svikit henne och försöker vinna kärlek Silvia, som hans bästa vän också älskar. Lyckligtvis är allting löst i slutet, med Julia tar tillbaka sin trolös älskare som Silvia föredrar bästa vän.

En favorit komedi modern publik är Så tuktas en argbigga , som har återgivits många gånger på scen och skärm. Kate, en formidabel och arg kvinna, är rasande giftas bort med Petruchio, som är säker på att han kan tämja henne. Trots dess något anti-hona ton, pjäsen ges ofta en feministisk tolkning, porträttera Petruchio som den ende som förstår och respekterar Kate styrka.

Love's Labour's Lost är bawdiest av Shakespeares komedier, med mycket enkla konceptet: Tre unga män lovar att ägna sig åt att studera och undvika kvinnlig kontaktperson för tre år. Förutsägbart, ingen av dem kan hålla sig borta från frestelsen för någon längre tid. Kritiker menar att Shakespeare kan ha skrivit en uppföljare till denna pjäs, men texten har inte bevarats. En liknande fräcka lek är Muntra fruarna i Windsor , där en fet riddare heter Falstaff konsumeras av längtan efter två hemmafruar som väljer att spela spratt honom. Pjäsen är betydande i sin användning av Falstaff, som tidigare medverkat i två historia spelar, Henry IV, del I och II . Falstaff utseende är något förvånande eftersom tidigare dramer sattes i den 14: e århundradet, medan Muntra fruarna i Windsor äger rum vid sekelskiftet the 17th century.

midsommarnattsdröm och As You Like It är både kallade gröna värld "spelar. I dem, måste den unga hjältar satsa på en vild och okonventionella närbelägna skogen, innan de nya med deras rätta framtida mate och återställa samhället i balans. Båda spelar har varit mycket populära genom historien, på scenen och på skärmen.

anses av vissa vara den roligaste av Shakespeares komedier, Mycket väsen för ingenting har en dubbel-kärlekshistoria, möjligen inspirerad av beståndet komedier av det italienska form Commedia dell'arte . Beatrice och Benedict, trots sin ständiga kamp för wit med varandra, måste kombineras för att rädda äktenskapet med Hero och Claudio efter en tomt hotar deras bröllop.

Köpmannen i Venedig traditionellt betecknas som en komedi, men är mer känd för sina dramatiska tomt där Shylock i Venedig. Pjäsen betraktas som en komedi det slutar lyckligt snarare än tragiskt. Vissa forskare hävdar att spela är bättre definieras som ett tidigt försök till en TRAGIKOMEDI, en genre som Shakespeare skulle återkomma till senare i karriären.

De två sista av Shakespeares komedier, All's Well that Ends Well och åtgärd för åtgärd ibland klassificeras som svart humor. Trots att de slutar med ett äktenskap, gör som de flesta av Shakespeares komedier, publiken är kvar att frågan om äktenskap är lämpliga och par särskilt glad. Dessa två låtar är sällan utförs, och ofta samlade under rubriken "problem spelar. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.