Vad är Shakespeare’s Romance Spelningar?

Mot slutet av sin karriär, William Shakespeare, den store engelske dramatikern, flyttas från låtar som lätt skulle kunna definieras som komiska eller tragiska. Hans sista verk kombinerade inslag av både genrer och kallas ofta "tragikomiskt" eller spelar romantik. Fyra låtar brukar klassificeras av experter under romantik rubriken: Perikles , Cymbeline Vintersagan , och Stormen .

Shakespeares romantiska låtar har flera drag gemensamt. I alla fyra spelar, är sedan länge en konflikt eller orättvisa lösas. Till skillnad från i de tragedier, potentiellt tragisk ändelser undvikas genom inlösen eller ånger av en bristfällig karaktär. Romance spelar ofta har övernaturliga händelser, såsom användning av magi, och extraordinära händelser, såsom skeppsvrak, återförenas för länge försvunna familjer och osannolika förklädnader. Till skillnad från de komedier, där ändelser kommit ungefär lika lyckliga kompromisser mellan ytterligheterna, ofta romantik ändelser verkar iscensatt eller krystat att göra alla tecken så glad som möjligt. Den första av Shakespeares romantiska låtar är Perikles , som tros vara skriven omkring 1608. I pjäsen är Perikles en furste som seglar runt om i världen döljer en elak, livslång fiende. Han gifter sig med en utländsk prinsessa, men är benägen att tro att hon dör i barnsäng. Perikles senare veta av en förrädisk vän att hans dotter Marina har också dött. Genom en osannolik serie av händelser, t. ex. en hemsökelse av gudinnan Diana, lär Perikles att hans hustru och dotter är faktiskt fortfarande lever, och familjen äntligen återförenas.

Cymbaline , det andra av de romantiska spelar, har ändrats från sitt ursprungliga utseende av en tragedi. Berättelsen handlar Imogen, dotter till kung Cymbeline, som går under jorden efter att ha blivit falskt anklagade för äktenskapsbrott. Imogen möter upp med sina äldre bröder, som hade kidnappats 20 år tidigare av en man vid namn Belarius som hämnd för hans orättvis förvisning av kung Cymbeline. Vid slutet av pjäsen, nästan alla tecken kommer fram med information som leder till upptäckten av Imogen och Belarius "oskuld, och dessutom avslöja en sammansvärjning av Cymbeline andra hustru att döda Imogen och placera sin egen son på tronen. Som ett resultat, är Imogen och hennes man återförenas, fred förklaras, och tvillingsöner som återförenas med sin familj.

Vintersagan är en inlösen berättelse som under två decennier . Kung Leontes Sicilien upptäcker för sent oskuld hans hustru Hermione, som han anklagade för äktenskapsbrott med sin vän kung Polixenes av Böhmen. Sexton år passerar, och Leontes fortsätter att beklaga hans fru och hennes barn, som han beställde dödade. När Polixenes, kung av Böhmen, objekt till sonen Florizel gifta sig med en herdinna namn Perdita, det unga paret flyr till Sicilien. Strange händelser konspirera för att avslöja Perdita som Leontes "försvunna dotter, återförenas Leontes med magiskt uppståndna Hermione och gå kungarikena Sicilien och Böhmen genom giftermålet mellan Perdita och Florizel. I Stormen -Shakespeares slutlig spela-Prospero, den landsflyktige hertigen av Milano, återvänder till makten när en Provident skeppsbrott inlåning hans förrädiska bror Antonio på sin magiska ön. Stormen anses vara den mest magiska inriktad på romanser, eftersom fastställandet av dramat är ett magiskt fylls ön befolkad av sprites, älvor och en halv fisk, halvt mänskliga monster som heter Caliban. När Prospero dotter, Miranda, förälskar sig i en av de skeppsbrutna männen beslutar Prospero att överge sin magi och tillbaka till Milano. Hans bror ångrar sina brott och hela avviker bolaget för Italien, vilket Caliban ansvarig för ön.

är romantik spelar inte betraktas som realistiskt, men är snarare att åtnjutas för sin lummiga inställningar och vändningar överraskning. Poesi romantik spelar anses av vissa vara Shakespeares mest mogna och vackra. Experterna är delade meningar om varför Shakespeare lämnade sin populära tragedier bakom att arbeta inom detta område. Vissa forskare föreslår att han bara var följande sätt, men den teorin är inte universell. Många forskare tror att Shakespeare var att planera sin pension från det hektiska värld i London, och genom romantik spelar sökt ett lyckligt slut på hans eget liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.