Vad är King James Only-rörelsen?

King James Only-rörelsen hänvisar till en växande rörelse, särskilt i konservativa kristendomen, som främjar King James Bible Version (KJV) är den enda acceptabla text som att tolka Guds ord. Denna rörelse började på 1960-talet som moderniserade texter i Bibeln, vissa med översättning rättelser, började dyka upp för att tilltala en nyare publik bibel läsare. Vissa välkomnade de nya biblar, liksom New American Standard Bible som bättre och mer auktoritativ, och framför allt mer tillgängliga än de språk som King James Bibeln är sammansatt, ett språk jämförbar med Shakespeare. Det finns en inneboende skönhet i King James Bible grund av användning av språk, många läsare tycker det är otillgängligt och inte precis i fas med modernt språk. Dessa versioner av KJV som i huvudsak var kopior av de ursprungliga hade inte uppdaterat översättning med modernare stipendium på antika språk, så det noteras felöversättningar. Andra versioner uppdateras med mer moderna översättningar av vissa ord och texter, men King James Only-rörelsen kan förkasta även detta. Det bör noteras att King James Only-rörelsen är begränsad till de kristna religioner, som accepterar KJV som auktoritativ. Katoliker, men de kan ha en KJV vanligtvis också ha en katolsk bibel, vilket inkluderar apokryferna.

Rörelsen för att förkasta moderna tolkningar och använder KJV endast fått fart med 1993 års publicering av Gail Riplinger bok New Age Bible Versions: En uttömmande Dokumentation utsätts meddelandet män och manuskript? flytta människan att Antikrist One World Religion . Riplinger åsikter kan förkortas på följande sätt. KJV är enda auktoritativ text, dess översättning var inspirerad av Gud, och manuskript som används för översättning är perfekt. Dessutom ockultisterna och satanister försöker leda kristna bort från Gud är dupera människor som inte stöder King James Only-rörelsen.

På grund av King James Only-rörelsen att det nu finns några kyrkor, som vanligtvis kan beskrivas som den mest konservativa sådana, som undervisar på grundval av det ursprungliga KJV, och accepterar inga andra alternativ. Även dessa kyrkor lockar vissa allvarliga bibelforskare, andra liknande allvarliga bibelforskare motbevisa King James Only-rörelsen som felaktigt en textuell tolkning synpunkt och även för rörelsen verkar onödigt splittring inom kristendomen. Eftersom KJV kyrkor kan hävda satanisk konspiration ligger bakom alla andra bibliska tolkningar, skulle det här stället flesta mainstream kristna mitt i praktiserande tro som verkligen leds av Satan. Det refuels även kontroverser mellan nominellt protestantiska trossamfund och katolicism.

Det finns ett antal mindre splittrande anledningar till att människor kanske föredrar King James Bible. Den innehåller några av de exempel på 17th century engelska, och det kan vara den version som folk är vana att läsa från barndomen. Här inställningen inte nödvändigtvis ta steget att människor som använder en modernare tolkning är på något sätt utövar en korrumperad form av kristendomen. Det är bara preferens påverkar mot andra kristna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.