Vad är Bookseller / Diagram Prize?

Bookseller /Diagram Prize för udda titel för året är självmedveten utmärkelse som delas ut till böcker vars namn trotsa förståelse eller logik. Eftersom bokmässan i Frankfurt 1978 har priset tilldelats nästan årligen, med endast två år och som har något konstigt Tomes titeln nog för att få meriter. Vinnare av Bookseller /Diagram Prize är valt Bookseller Magazine, och fick internationellt erkännande för en bisarr titel. Den första vinnaren av Bookseller /Diagram pris gick till den utmärkt namngivna Proceedings of the Second International Workshop on nakna möss skrivna av olika författare. Boken satte tonen för den ovanliga och ibland eyebrow-raising titlar valts för äran. Under årens lopp har flera titlar som stod ut som klassiska exempel på särskilt påhitt, inklusive ju uppenbara 1993 vinnare hur du undviker Huge Ships och udda men möjligen användbart Bombproof din häst av Rick Pelicano och Lauren Tjaden.

Inlämnande processen för Bookseller /Diagram-priset är ganska enkel. Bibliotekarier, lärare och arbetare bokhandel kan alla lämna in förslag på tilldelning, innan en bestämd tidsfrist. En lista finalister sammanställs av Bookseller Magazine, och övergår till allmän rösträtt. Utöver de lovord och publicitet att vinna en Bookseller /Diagram pris, vinnare får också en stor flaska champagne.

För 2008, som kommer att vara 30-årsdagen av Bookseller /Diagram pris, finns flera evenemang som planeras för att hedra den dumma historien om denna konkurrens. Utmärkelsen har mycket att fira, med 2008 vilket innebär att högsta antalet offentliga röster någonsin fått av konkurrens. 2008 års vinnare If You Want Closure in Your Relationship, börjar med benen tävla mot vinnarna i det förflutna för att vinna den åtråvärda Diagram of Diagrams utmärkelser. Dessutom, i september, en liten bok kommer att publiceras som innefattar en historia av de vinnande böckerna och tävlingen finaste stunder, med titeln hur du undviker Stora fartyg och andra Implausibly Titled böcker .

En del kanske undrar varför en sådan skämtsam konkurrens finns i första hand. Men förmågan allvarliga litteratur älskar att göra narr av sitt eget arbete och passion är en gammal och häfdvunna tradition. Dessutom är det verkligen möjligt att titta på titles människor som inte vet att de är Dead eller The Theory of Längsgående Rolling och inte känna att upphovsmännen förtjänar någon form av applåder?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.