Kommer Harry Potter Die i sjunde bok?

Harry Potter, den älskade figur skapad av JK Rowling kommer snart att få se slutet på sin karriär. Rowling har vid upprepade tillfällen förklarat att hon kommer att avsluta serien med den kommande sjunde roman. Fans vet sjunde boken främst kommer att gälla nederlag Harrys nemesis, Lord Voldemort. Frågor och teorier vimlar om huruvida Harry Potter kommer att överleva efter att han besegrar Voldemort.

Rowling nyligen meddelat att hon planerade att mörda åtminstone två stora bokstäver i den sista boken, och hon har alltid antytt att Harry Potter inte skulle överleva konflikten med Voldemort. Detta förslag har legioner av Harry Potter fans upp på armarna om Harrys öde. Hans karaktär har blivit så älskad att tanken på att avsluta böcker på en sådan tragisk notering är en enorm besvikelse för många. oro för vissa är att Harry Potter är ofta som serien inspirera en generation av läsare. Kan serien slutar i tragedi inspirera samma generation att aldrig plocka upp en bok igen? Harry Potter mania nu har så starkt grepp sina fans, det finns oro att några särskilt instabila fans kan känna sig helt överväldigad och deprimerad av död Harry Potter. Några har spekulerats i att detta slut skulle kunna få en oerhört allvarliga konsekvenser för det emotionella välbefinnandet för unga eller instabila fans. var blandade reaktioner på den älskades karaktär Dumbledores död i bok Sex. Flesta erkände tanke Dumbledores hög ålder, död var inte helt oväntat. Många var fortfarande mycket upprörd av det, men inte alla är övertygade om att Dumbledore är helt borta. Men döda en sjutton eller arton år gammal pojke är mycket mer problematisk. Detta är en karaktär som borde bara vara början liv, och inte slutar det. Till skillnad från de sjutton år gammal Cedric som dör i bok fyra, har serien ständigt koncentreras på utvecklingen av Harry's karaktär. Är denna utveckling till döden?

Efter Rowlings tillkännagivande noterade författare Stephen King och John Irving både bad Rowling inte att döda Harry Potter. Det finns en viss ironi i en fasa författare som King, gör en sådan grund. I romanen Stand , dödar kung majoriteten av mänskligheten, men ingen av dem viktiga aktörer i berättelsen. King, som många är fast i sin kärlek av detta slag, och hans övertygelse om hur olycklig en värld utan Harry Potter kan vara.

Rowling har lekte med tanken att döda Harry Potter, och föreslog att genom intervjuer eftersom populariteten av den första boken. Några föreslår att genom att döda Harry Potter, är Rowling sätta stopp för den Harry Potter-serien och gör det omöjligt för någon att skriva en ny Harry Potter-boken. Det är klart att hon vill komma bort från Harry Potter-typ böcker i framtiden. Killing Harry Potter skulle definitivt avsluta ett kapitel i Rowlings liv. Samtidigt, sådana tips också föreslå Rowling kan bara spela med sin publik, som kan vara lite orättvist att hennes yngre läsare. En nio-årig Harry Potter fan kommer sannolikt att vara ganska bestört död Harry Potter. Rowling har behandlat signifikant med depression i hennes romaner, och frågan kvarstår hur noga hon kommer att hantera de fans som har gjort både henne och Harry så oerhört populär. är andra tecken "dödsfall föreslog i stället för Harry Potter dör. Ledande kandidaterna finns Mr eller Mrs Weasley, Hagrid, en av tvillingarna Weasley, och professor McGonagall. Andra föreslår antingen Ron och Hermione kan dö i händerna på Voldemort.

har emellertid Rowling klart ett begrepp hos ett liv efter detta, och kanske hon anser att det är en vänlighet mot Harry återförena honom med hans döda föräldrar, gudfar och hans älskade rektor Dumbledore. Frågan kvarstår om ett sådant slut är passande för en ung vuxen, även en som har lidit stora förluster. Liksom förblir spekulationer om hur Rowling kommer att överväga sina fans känslor i sitt beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.