Inom utbildningen, Vad Print Awareness?

utbildning, när barnet börjar ansluta squiggles på en sida med ljud, det kallas print medvetenhet. Skriv medvetenhet är en mycket viktig del av småbarnsfostran, och det oftast uppstår naturligt, eftersom barnet följer vuxna modeller. Både föräldrar och lärare arbetar med barn för att öka medvetenheten skriva ut och lägga grunden för att lära sig läsa. Om ett barn saknar utskrift medvetenhet av första klass, han eller hon får kämpa för att komma ikapp i skolan. Skriv medvetenhet bör inte förväxlas med förmågan att läsa, det är förmågan att förstå vad texten är.

De flesta vuxna läser saker utan att egentligen tänka på dem. Till exempel är det du läser denna artikel från vänster till höger och uppifrån och ned eftersom du förstår att detta är hur engelska texten läses. Du har också möjlighet att skilja reklam på sidan av själva artikeln, relaterade länkar längst ner, och navigeringen i toppen. Du kan göra detta på grund av din utskrift medvetenhet. Du förstår att text omvandlas till ljud, vet du hur texten ska läsas, och du förstår sammanhanget.

Barn, å andra sidan, förstår inte detta som standard. De måste lära sig i vilken ordning en bok måste läsas, och att olika text i olika sammanhang betyder olika saker. Som barn upptäcker de regler som styr användningen av text, är det kallas print medvetenhet. Föräldrar uppmuntras att läsa för sina barn och engagera dem i interaktiva aktiviteter som kommer att stimulera utskrift medvetenhet, medan lärarna göra samma sak i klassrummet. En stor del av tryckta medvetande, efter att lära sig om i vilken ordning Skriv ut bör läsas, är att förstå sammanhanget. En vuxen vet skillnaden mellan en tidning, en tidskrift, en faktabok, och en SKILLINGTRYCK av poesi. Ett barn, å andra sidan, kanske inte. Barnen börjar visa att de måste trycka medvetande när de förstår, till exempel att en bok i allmänhet måste läsas i ordning, medan enstaka artiklar i en dagstidning fristående.

Föräldrar kan hjälpa sitt barn att utveckla utskrift medvetenhet genom att ofta läsa dem, och att utsätta barn för en mängd olika trycksaker. Föräldrar bör förklara bokomslag, sidor titel och begrepp som en innehållsförteckning och ett index. Föräldrar kan också be barnen att peka ut orden på en sida, hjälpa barn att lära sig att skilja mellan bilder, text och prydnader. Den typ av utskrift är oerhört komplicerade, men det verkar som den andra naturen till vuxna läsare. Utveckla print medvetenhet vid ung ålder blir barnet en starkare läsare, ge honom eller henne en bättre möjlighet att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.