In His Dark Materials, Vad är Demoner?

Demoner är fiktiva varelser från Philip Pullman's His Dark Materials Fantasy-serien. De är yttre representationer av själen och är oupplösligt knutna till en enda person, med vilka de delar en oerhört intim Bond. I Mythos av böcker, ett motsvarande för demoner tycks finnas för alla levande varelser och i alla universa, men deras form kan variera vilt. De demoner som mest diskuterats i böckerna djur följeslagare förknippas med människor i Lyra's universum. Dessa demoner kan ta olika djurfigurer medan deras mänskliga följeslagare är fortfarande ett barn, men när barnet växer upp de sätta sig på en blankett, som är representativt för en rad karaktärsdrag människans besitter.

Daemons i allmänhet av motsatt kön från sin mänskliga motsvarighet, även om detta inte alltid fallet. Det har föreslagits att en människa har ett lika-Sexed daemon kan tyda på homosexualitet, eller kan tyda på någon form av övernaturliga krafter. Demoner har också egna namn, som ges till dem av demonerna den mänskliga föräldrar och sin egen distinkta personligheter. Demoner ofta ge råd till sina mänskliga följeslagare, så är säkert egna sinne. Vissa demoner kan vara fegare än sina mänskliga, medan andra är mer modig, vissa är mycket klok, medan andra kan fungera som ett slags samvete.

Daemons kan inte röra sig alltför långt bort från sina mänskliga följeslagare, annars mänskliga börjar känna svåra obehag. Om de fortsätter att dras bort, i slutändan kommer döden resultat. I vissa fall kan begränsa förflyttningar av människor, såsom för en sjöman som demon bosätter sig i form av en delfin, och därför måste alltid vara i vattnet. I böckerna framstår den energi som förbinder en demon med hans eller hennes mänskliga följeslagare att bli enorma. När obligationen är avhuggna, som genom ett slags giljotin används av den breda Oblation styrelsen eller Lord Asriel, otrolig energi frigörs som kan utnyttjas. När skiljas från sina demoner, men människor förlorar de flesta av deras vilja, effektivt blir zombies. Även om de allmänna Oblation styrelsen tycks vara den första gruppen i Europa för att experimentera med sådana saker, är det underförstått hela böcker att sådana metoder har funnits i många år i delar av Afrika.

andra levande varelser också ha konsekvenser av demoner, men deras kan skilja sig drastiskt från dessa människor har. Häxorna, till exempel, som verkar vara nära människor, har djur demoner lika människor. Deras demoner tycks vara främst i fågel form, och kan färdas hundratals miles bort från sina häxa utan besvär är kännbara, i skarp kontrast till människorna och deras korta tjudra. Den panserbj? Rne tycks använda sina rustningar som sina demoner, eftersom det är källan till deras styrka. I andra universum demoner kanske eller kanske inte syns, men de fortfarande finns ett eller annat sätt. I vårt universum, till exempel, är det underförstått att demonen finns fortfarande kvar, men att vi inte har lärt oss att se det eller uttrycka det. I universum av mulefa, verkar det som att skida de rider på är deras demoner och knytas nära till Dust. Det finns vissa förslag att i vissa universa ett dödsfall, som följer dem runt hela tiden tills de är dags att dö kommer, kan fungera som en demon, men det är osäkert.

Touching annans daemon i Lyra's värld anses vara den strängaste tabu. Även om en älskare kan röra annans daemon bjuder utanför denna omständighet det är praktiskt taget obefintliga. Även i strid, kommer soldater undvika att röra fiende demoner av respekt. Demoner, kan dock röra varandra fritt, och får kämpa för att kunna spela en kamp mellan de två mänskliga följeslagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.