I egyptiska mytologin är Anubis Vem?

En av de ursprungliga gudarna i det gamla Egypten, spåra sitt ursprung ända tillbaka till Gamla riket, Anubis, väktare och beskyddare av de döda, avbildade var ofta med huvudet av en schakal och kroppen av en man. Enligt egyptisk visdom, den schakal-gud, var ansvarig för den process där hjärtat av den avlidne vägde var på en skala mot "fjäder av sanning. " Om själen i fråga visade sig vara tyngre än fjädern, en fällande dom var utförts och de resultat som noterats för evigt av Gud Thoth, som fungerade som skrivare under rättegången. Den oskyldiga var eskorterade därefter av Anubis i den himmelska sfären, medan själar skyldiga kastades antingen i en sjö av eld att konsumeras eller ges till en fruktansvärd gudom vid namn Ammit. Mitt i förändringar av Mittens rike, som Osiris växte i popularitet, guden Anubis förpassas till mer av en sekundär roll i hierarkin i underjorden. Med Osiris förutsatt mantel härskaren över de döda, blev betydelsen av Anubis som väktare av den bortgångne själen. Eftersom Anubis traditionellt varit gud mumifiering och begravningsurnor riter, behöll han denna roll också. I ett försök att förklara den maktförskjutning bland gudarna, tillskrevs Anubis att vara son till Osiris och Nephthys, snarare än en gud lika i storlek med Osiris som hade helt enkelt blivit degraderad. som befälhavare i den balsamering process, som innebar borttagande av olika inre organ, Schakalen rubriken Gud var också förmodas ha stor kunskap om den mänskliga anatomin. Präster Anubis var alltså inte bara duktiga healers, använder sina kunskaper om kroppen och dess funktioner, men också utbildad i anestesiologi också.

Under vissa perioder i egyptisk historia, bar präster Anubis schakal masker på sina huvuden för att hedra deras gudom, medan utför balsamering processen. Vissa historiker antagande att den egyptiska föreningen med Anubis och Schakalen drog sitt ursprung från det faktum att schakaler var vanliga besökare gravplatser. Som rengöringsmedel som utfodras med döda kroppar, är det troligt att begreppet död och Schakalen blev detsamma i medvetandet hos de tidiga egyptierna. Vissa forskare har även föreslagit att den tidiga gravar egyptierna byggdes inte bara för att hedra avlidna härskarna, men också att säkra skydda sina kroppar som förstörts av vilda djur.

Även Anubis blev hedrad över Egypten som en gudom i livet efter detta, Cynopolis i övre Egypten var huvudstad i Anubis kult, och arkeologer har grävt upp de mumifierade resterna av schakaler och andra typer av hundar i denna region. Under Ptolemaic perioden var egyptiska Anubis också förknippats med den grekiska guden Hermes, budbäraren gudom, och samlat namn Hermanubis, en kombination av de två namnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.