I den grekiska mytologin var Vem Geryon?

I den grekiska mytologin var Geryon en jätte som bodde på ön Erytheia. Enligt legenden höll han en flock nötkreatur som var utmärkande för deras röda färg, och vaktas av en herde och en två-headed hund som heter Orthrus. Geryon dök upp i flera grekiska myter och legender, kanske mest bekant i mödor Herkules, när Hercules tvungen att stjäla boskap. Tyvärr för Geryon hade Hercules att döda jätten i strid innan han kunde ta den åtråvärda djuren borta. Som många monster i grekisk mytologi, Geryon blickar är ett ämne för debatt. I några berättelser, har han bara tre huvuden, medan det i andra han faktiskt har tre organ, vilket ger honom sex vapen att arbeta med. Det råder enighet om vad han var son till Chrysaors och Calirrhoe, och han var minst ovanligt stor, om inte en fullt utvecklad jätte. I de flesta berättelser är han avbildas som en krigare, och hans kamp med Hercules beskrivs ofta som ganska heroisk.

Berättelser om Geryon vanligen placera honom i en mytisk marken i närheten av Hesperiderna, en grupp nymfer som vakta ett paradisaical trädgård. Detta land är så långt västerut att det är i slutet av världen, och förknippas med olika mytologiska figurer, händelser och objekt. Besökare till regionen skall generellt använda övernaturliga metoder för att nå det, även om vissa grekerna trodde att Geryon hem korrelerad med en verklig plats. I berättelser om mödor Herkules, är Hercules skickas till Geryon s ö i ett försök att stjäla boskap. För att göra, Hercules tvingas till kamp boskapen herden och som väktare innan han äntligen kan konfrontera Geryon själv. Ytterst är jätte fälld av en giftig pil som Hercules hade doppats i blod Hydra vid ett tidigare äventyr. När Hercules stjäl Geryon kreatur, dock sina bekymmer är långt ifrån över. När han kör dem tillbaka till sin destination, är medlemmar av besättningen stulna, och Hera sätter hinder som översvämmade floder och förpackningar av flugor i vägen. Hercules måste övervinna dessa hinder för att leverera nötkreatur till Eurystheus, som slutligen bestämmer sig för att offra dem till Hera.

Det 10. möda Hercules utställningsmonter många drag som gjorde Hercules en klassisk grekisk hjälte. Han kunde resa till en region som inte kunde nås av vanliga dödliga med hjälp av gudarna, och när han var där lyckades han besegra ett skräckinjagande monster. Hercules vägrade också att spännet stress, kunna lyckas med boskap Geryon hemma trots några större hinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.