I den grekiska mytologin, som var Sisyfos?

i grekisk mytologi var Sisyfos son till kung Aiolos. Aeolus härskade över Thessalien och Enarete, och grundade Ephyra som också är känd som Korinth. Vissa källor nämner Sisyfos som far till Odysseus. Enligt dessa källor, Anticlea, Odysseus 'mamma blev gravid med Sisyfos "barn innan fördärva Laertes, som krediteras som Odysseus far i många texter om mytologi och i många myter sig. Han krediteras med grundandet av Isthmiska spelen till ära Melicertes. var Sisyfos dock inte såg vänligt på hans samtida. Han är känd för att vara bedräglig och listig. En listig karl, lyckades han med sin bror och förföra hans systerdotter. Han råkade illa ut, men när han avslöjade ett antal Zeus hemligheter. Under hela den grekiska mytologin, åberopar vrede Zeus leder till många typer av straff, de flesta som orsakar smärta och lidande. Sisyfos visade också stor hybris mot Zeus, i tron att han kunde överlista den store Guden av alla gudar.

För hans synder, som gudarna en uppgift på Sisyfos som skulle båset och hindra honom genom tiderna. Han blev tillsagd att rulla en stor sten på toppen av en brant backe pitched. Men var förtrollad berget så att det alltid skulle rulla ner till botten som det var på väg att nå toppen av berget. Enligt den grekiska myten är Sisyfos fortfarande tilldelas denna frustrerande uppgift. Han kommer att rulla stenen till toppen av backen bara för att se den rulla ner igen för evigheten. Historien om Sysiphus refereras i Odyssey av Homeros. En del människor tror att historien om Sisyfos har använts för att förklara den ökande och fastställande av solen, det vill säga att ständigt arbete representerade dagligen solens rörelser. I denna tolkning av Sisyfos, representerar hans Rock solen stiger bara högst upp på himlen varje dag bara för att sjunka tillbaka ner igen och lägga fram mörker för att sedan öka igen.

Liksom många andra i gjutna tecken som omfattar den grekiska mytologin, har Sysiphus åberopas i konst och litteratur många gånger. Den stora 16th Century Venetian målare Tiziano Vecelli, som är allmänt känt som "Tizian," ägnat en hel duk till Sisyfos i 1549. I Tizian målning, är Sisyfos bär en vit HÖFTKLÄDE och en jord-toned sash om hans midja. Istället för rullande berget, han kämpar på dess tyngd på sina axlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.