Hur väljer jag den bästa nya roman?

Författare är varumärken i den meningen att varje penna eller riktiga namn betyder en viss genre och stil att skriva. På detta sätt kan läsaren förvänta likheter med varje ny roman. Det finns flera faktorer att göra när du försöker välja en ny roman av en författare vars verk du inte har läst tidigare. Berättelsen synopsis på bokomslaget visar grunderna om handlingen och huvudpersonen. Alla romaner innebära en huvudperson eller karaktärer som försöker lösa ett problem eller få något de vill ha, så om synopsis tilltalar dig, kan du gillar att läsa just den romanen.

Läs de första punkterna i det nya du funderar på att köpa. Om du inte gillar det du läser på första sidan, är chansen att du inte kommer att finna att det är den bästa roman för dig. Beviljas, kan romanen få säkert bättre längre in i boken, men i de flesta fall, romaner som anses vara "bra lyder" fånga läsarens intresse från första meningen. Läsa de första styckena i en ny roman du funderar på att köpa är också en bra metod om du väljer en genre som du inte brukar läsa. Till exempel om en kärleksroman är din vanliga läsa, och du vill prova en väst, kan detta inte vara den bästa idé om du inte gillar de första punkterna. Det bästa sättet att hantera välja en ny roman i en obekant genre kan vara att be om en rekommendation av läsarna känner till det. Du kan även be om att få låna en bok från en vän eller släkting för att se om du gillar genren och vill fortsätta läsa romaner i den. Kom ihåg att alltid returnera böcker du lånar. Kanske kan ni också låna din vän eller släkting en av dina favorit romaner i utbyte för att låna en bok av honom eller henne.

Om du är en romanförfattare försöker välja de bästa nya roman att skriva, titta på dina idéer ur läsarna. Om du vill ta sig långt från romaner som du redan skrivit, kan det vara bäst att använda en annan pseudonym så att du inte besvikna eller förvirra läsarna med en drastisk förändring av stil. De bästa nya romanen för dig att skriva är en där du känner verkligen inspirerad av historien. Om du brinner för din historia, kommer din roman vara mycket lättare, liksom roligare att skriva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.